6.2.2015 13:14

Νέα κοινωνική συμφωνία. Μπροστάρης ο κ. Δήμαρχος

Η στήλη δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελικός τίτλος του αντιδημάρχου που θα ορίσει ο κ. Δήμαρχος για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας- κατά τη στήλη- μπαχαλοποίησης.

Ωστόσο αναγνωρίζει στη Δημοτική Αρχή- έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- την αντίληψη να αφουγκράζεται προτροπές και να  αντιλαμβάνεται που οδηγεί η καθημερινή απαξίωση των κοινωνικών συμφωνιών που έχουν καθιερωθεί με την εφαρμογή του κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σωστή λοιπόν  η απόφαση της νέας Δημοτικής  Αρχής, αρκεί να μη ρίξει στο λάκκο των λεόντων (παραβατών κάθε λογής ) τον νέο αντιδήμαρχο, χωρίς επαρκή θωράκιση.

Βοηθοί, Τροχαία, Λιμενική Αστυνομία, γερανοί που θα πληρώνονται από τους παραβάτες, υποδοχή και φύλαξη οχημάτων και δικύκλων σε περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, συχνή –πυκνή κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση με λεωφορεία των δημοτών, ορισμός τηλεφώνου άμεσης επέμβασης συνδεδεμένου με τον γερανό, φωτογραφικές μηχανές «αποθανατισμού» των παραβάσεων και πολλά άλλα είναι μερικά από τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να θέσει ο νέος αντιδήμαρχος πριν αναλάβει και φορτωθεί το βάρος αντιμετώπισης της παραβατικότητας.

Η στήλη δεν είναι ούτε  προφήτης, ούτε μάντης κακών, αλλά κινουμένη είτε με τα πόδια ή με ποδήλατο ή αυτοκίνητο αντιμετωπίζει καθημερινά θρασύδειλους παραβάτες που προκαλούν τους υπόλοιπους και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν και ατυχήματα.

Κατά συνέπεια, ας μη βιαστεί η δημοτική αρχή να ρίξει τον νέο αντιδήμαρχο χωρίς «όπλα» στην καθημερινότητα.

Ας προκαλέσει πριν μια ανοιχτή συζήτηση με  τους πολίτες, φορείς και υπηρεσίες,  τον Ιατρικό σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Χίου και το ΤΕΕ, που θα της θέσουν ανάλογα θέματα ας προετοιμασθεί σωστά και τότε να ξεκινήσει η εφαρμογή της νέας κοινωνικής συμφωνίας, με μπροστάρη τον κ. Δήμαρχο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ