Απόψεις

25/1/18 11:32

τελ. ενημ.: 26/1/18 11:18

Νέα χρονιά με νέες αντιλήψεις και νέες αποφασιστικές ενέργειες

Πριν λίγες μέρες έγινε ακόμη ένα σοβαρό οδικό ατύχημα έξω από το βενζινάδικο πριν τον χείμαρρο Αρμένη, με μεγάλες υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς ή άλλα… στον παραλιακό δρόμο από Τάγμα προς Γούβι.

Συγκεκριμένα, συμπολίτης κατερχόμενος προς την πόλη, για δεύτερη φορά είδε τον χάρο με τα μάτια του, όταν εξερχόμενο όχημα από το βενζινάδικο με μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση προς Βροντάδο, διαβόλισε από δεξιά το όχημά του με συνέπεια να τον παρασύρει στο αντίθετο ρεύμα (από Χίο προς Βροντάδο).

Ευτυχώς και – για τους δύο- εκείνη τη στιγμή δεν ερχόταν κανένα όχημα από Χίο προς Βροντάδο, οπότε η πλαγιομετωπική που προϋπήρξε, θα μετετρέπετο  σε πολλαπλή – μάλλον- καραμπόλα.

Όλα αργά – ίσως- αλλά επιτακτικά, μας θυμίζουν την αυτονόητη ανάγκη για την αναβάθμιση των κύριων οδικών αξόνων, με τρόπο και έργα που θα τους μετατρέψουν από ανασφαλείς, αντιλειτουργικούς και δολοφονικούς, σε σύγχρονους, που θα εγγυώνται τα αντίθετα, μαζί με την τοπική μας ανάπτυξη και αρτιμέλεια.

Για παράδειγμα, αν είχε προχωρήσει η αναβάθμιση του παραλιακού δρόμου από Τάγμα σε Γούβι, με τους 6 κυκλικούς κόμβους, τη διαχωριστική νησίδα καθ’ όλο το μήκος του, τις προστατευόμενες διαβάσεις πεζών, τον ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο μαζί με τις αναταγμένες νέες παραλίες για κολύμβηση κ.λπ., δεν θα γινόταν  ό,τι συνέβη, γιατί απλούστατα ούτε θα υπήρχε σκέψη και δυνατότητα απευθείας εξόδου προς Βροντάδο (λόγω της διαχωριστικής νησίδας), αλλά θα υπήρχε δυνατότητα χρήσης του κυκλικού κόμβου σύνδεσης περιφερειακού και παραλιακού, που συντελεί, πέραν των άλλων, στην μείωση των φονικών ταχυτήτων στα επιτρεπτά όρια.

Μαζί με τις ευχές της στήλης προς την δημοτική αρχή και τον κ. δήμαρχο, για μια νέα χρονιά χωρίς ατυχήματα και σύγχρονα αναβαθμισμένα οδικά έργα και μια προτροπή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε θέματα και προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος, συμφέροντος και συνεργασίας. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση