8.6.2012 14:39

Ν.Δ.Η μόνη συντεταγμένη δύναμη να βγάλει τη χώρα από την κρίση

Στις 6 Μαίου ο λαός ψήφισε κατά της λιτότητας, αλλά όχι και κατά της Ευρώπης. Ανέτρεψε ένα τελματωμένο σύστημα, όχι  όμως τον εθνικό μας προσανατoλισμο
Η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου κατέρχεται περισσότερο ενωμένη και εκφράζει με το πρόγραμμά της και τις θέσεις της μία πρότασή για  μία ασφαλή πορεία εξόδου από την κρίση και σταθεροποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τη νέα πολιτική συμφωνία με την Ευρώπη θα έχει σαν στόχο, πέραν των άλλων, και την απαλλαγή μας οριστικά από τα Μνημόνια και τους δανειστές μας.
Η Ελλάδα θέτει δύο στόχους: την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού Προϋπολογισμού και την αναστροφή της ύφεσης σε θετικό αναπτυξιακό κλίμα ως προϋποθέσεις εξόδου από την σημερινή κατάσταση, παράλληλα με τη μείωση του αρνητικού ισολογισμού τρεχουσών συναλλαγών.
Ο μόνος τρόπος για την επιτυχία των στόχων αυτών είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, που προϋποθέτει μια σειρά μέτρων, ώστε να μειωθεί η ύφεση
Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να  πραγματοποιήσει τα παρακάτω 18 μέτρα , όπως :
-Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
-Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.
-Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.
-Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
- Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
-Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.
-Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.
-Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
-Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.
- Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό  καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
-Μέτρα για τους δανειολήπτες.
-Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
-Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
-Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.
-Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
-Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
-Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.
-Ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Οι 18 προτάσεις της ΝΔ είναι εφικτές, ρεαλιστικές, συνεκτικές. Κι όλες μαζί μπορούν να κάνουν τη διαφορά: Διασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλάζουν την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και δίνουν δουλειές
Η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, μας οδηγεί έξω από το ευρώ και μας πάει πίσω. η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ζητά αλλαγή της Οικονομικής πολιτικής, παραμονή στο ευρώ και σταθερή κυβέρνηση.
Τα 18 σημεία πολιτικής που πρότεινε  ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς οδηγούν σε αλλαγή πολιτικής, διασφαλίζουν την παραμονή μας στο ευρώ και αποτελούν τη βάση για να υπάρξει σταθερή, αποτελεσματική, αλλά και ευαίσθητη απέναντι στα προβλήματα του λαού μας, κυβέρνηση μετά τη 18η Ιουνίου.
Καλώ και εγώ, με την σειρά μου τους συμπολίτες μας να  ψηφίσουν  την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που «καταρρέει» και μόνο η ΝΔ «μπορεί να δώσει μία σταθερή κυβέρνηση ικανή να αλλάξει την στην Ελλάδα όσα πρέπει να αλλάξουν, να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής».
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ