23.10.2018 13:00

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι...

Άνοιξε πλατφόρμα  σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης – ΕΦΚΑ- ώστε να κάνουμε με σύγχρονο και εύκολο τρόπο τις αιτήσεις μας προς το  υπουργείο που θα μας δίνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε, εμείς οι Έλληνες συνταξιούχοι, τα όσα μας παρακρατούν παρανόμως εδώ και χρόνια και κατόπιν μνημονιακών αποφάσεων, από τις περικοπές των συντάξεών μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των επιδομάτων των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του θέρους, των πόρων δηλαδή  που μας έδιναν τη δυνατότητα να ζούμε σαν άνθρωποι...

Και να που μας βάζουν  γι άλλη μια φορά να «παίζουμε»  στο internet για να περνούμε την ώρα μας  εμείς οι απόμαχοι που αποτελούμε σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού τούτου του ταλαίπωρου και φτωχοποιημένου λαού...

 

Λεφτά δεν το βλέπω πως θα πάρουμε πίσω βέβαια, γιατί χρόνια των χρονών θα  πάρουν αυτές οι διεκδικήσεις για να τελεσιδικήσουν και ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε, αλλά, θα αποδείξουμε, τουλάχιστον, πως τα ηλεκτρονικά τα παίζουμε στα δάχτυλα κι εμείς τα γερόντια που κατά μερικούς καλά θα κάνουμε να οδεύουμε προς την έξοδο εν τάχει και να μην παρεμποδίζουμε με τις παλαιολιθικές απόψεις, τις αναχρονιστικές μας συνήθεις και την ξεμωραμένη επιμονή μας την εξέλιξη της παγκοσμιοποιημένης  μισάνθρωπης σημερινής κοινωνίας και την εξαφάνιση όσων κληρονομικών αξιών, αποκτημάτων και κληρονομικών δικαιωμάτων ισχυριζόμαστε πως δικαιούται να έχει και να απολαμβάνει και το σήμερα αλλά και το αύριο των Ελλήνων.

«Πάρτε», σου λένε οι άρχοντές μας, στους οποίους εμείς  δώσαμε το δικαίωμα με την ψήφο μας  να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς και τώρα που έχουν να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα και το τίνος είναι τα απάνω-απάνω εν όψη νέων εκλογών πήραν οι ποδιές τους φωτιά, «πάρτε μια «όμορφη» και «πιασάρικη» ελπίδα για να’ χετε να ασχολείστε πάλι, να περιμένετε, να ονειρεύεστε και να κρεμόσαστε από τα... «χείλη»  μας για την πραγματοποίησή της κι αφήστε το Συμβούλιο της Επικρατείας –ΣτΕ-να βγάζει αποφάσεις και να λέει πως είναι ίσες και αδιαφιλονίκητες με τους νόμους, τους οποίους εμείς τους ξεπερνάμε και τους γράφομε όπου δεν πιάνει μελάνι».

Ας πέσουμε όλοι μας, φίλοι συνταξιούχοι, να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα-χαμένα-ξεγελασμένα-χρησιμοποιημένα κι άδικα ταλαιπωρημένα μας δικαιώματα για να τους αφήσουμε στην ησυχία τους να ξεπουλήσουν σε ίδια κι αλλότρια συμφέροντα ό,τι υπόλοιπο έχει απομείνει ηθικό και υλικό, από την ανοχύρωτη τούτη πατρίδα  και να αλληλοξεμαλλιαστούν με την ησυχία τους, οι γελοίες  « κυράτσες» της φτωχής κι επικίνδυνης γειτονιάς  των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, μπας κι εκτονωθούν με αλληλοεκφοβισμούς κι αλληλομαχαιρώματα  πάνω στη μοιρασιά των θαλασσίων ορίων και των πλουτοπαραγωγικών υποθαλασσίων κοιτασμάτων  για να μην μας ανάψουν, τελικά και  πάνω στα ντουζένια  των καυγάδων τους, καμιά καταστροφική πολεμική πυρκαγιά.

Καθίστε  ήσυχα λοιπόν  αγαπητοί μου στα laptops  και τα tablets σας ν’ ασχοληθείτε με την επιστροφή των από χρόνια κλεμμένων και καταφαγωμένων περικοπών των συντάξεών σας κι αφήστε τους κι αυτούς απερίσπαστους να ολοκληρώσουν τις εντολές που έχουν πάρει από την παγκόσμια διακυβέρνηση που θέλει και  μπορεί να κατακαίει συνειδήσεις, ψυχές, ζωές και λαούς ολάκερους για να κερδίζει από τις  στάχτες τους.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/229783/ilektronika-ston-efka-i-aitisi-gia-ta-anadromika-ton-syntaksioyxon

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ