30.8.2014 9:40

Να πιστέψουμε στην ανατροπή!!!

Την Παρασκευή,22 Αυγούστου,ορκίστηκε ενώπιον Θεού και πολιτών ο νέος Δήμαρχος της Χίου. Κάτι που φάνταζε στην αρχή αδιανόητο-αδύνατο,ακόμα και «θρασύτατο»,επετεύχθη εκκωφαντικά.
Ας μου συγχωρεθεί ένα «εγώ» αλλά ήμουν ίσως από τους λίγους που εξαρχής πίστευε, και ισχυριζόταν δημόσια και εκ της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου, ότι η απελθούσα δημοτική αρχή ήταν ανίκανη να οδηγήσει το νησί σε πρόοδο και στην ανάπτυξη που του αξίζει. Ως εκ τούτου, υποστήριζα, δεν μπορεί οι κάτοικοι της ναυτομάνας Χίου, που έχουν γυρίσει πολλές φορές τον κόσμο ολάκερο, να μην αντιλαμβάνονται την ανεπάρκεια και σε κάποιες περιπτώσειςτην ιδιοτέλεια κάποιων!! Όντως, η αφαίρεση της λαϊκής εντολής ήταν εξίσου εντυπωσιακή με την ανάθεσή της πριν τέσσερα περίπου χρόνια. 
Τι έχουμε μπροστά μας εμείς και τι ο νέος Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα νέο πρόσωποτου οποίου η κοινωνική και επαγγελματική πορεία προοιωνίζουν μια μυαλωμένη, συνετή και δημιουργική άσκηση της εξουσίας, καθώς επίσης, ένα Δήμαρχο καλλιεργημένο με παραστάσεις, τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες που τον καθιστούν ικανό να εντοπίσει τόσο τα ουσιαστικά προβλήματα όσο και τα δυνατά σημεία του τόπου και των κατοίκων τουκαι ως αρχιτέκτων να σχεδιάσει ισχυρά θεμέλια βάζοντας σε τροχιά μιαελκυστική και ευημερούσα, εκ νέου, Χίο.
Τι έχει εκείνος μπροστά του:αναμφισβήτητα ένα δύσκολο έργο, όσον αφορά στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Χίου. Ας μην ξεχνούμε ότι παραλαμβάνει τη Χίο, παρά τις πομπώδεις για χρόνια εξαγγελίες, χωρίς επάρκεια νερού, με φράγματα εκατομμυρίων ημιτελή και άχρηστα, ένα ΧΥΤΑ να λειτουργεί ωςΧΑΔΑ, λιμενικές υποδομές τελματωμένες επί δέκα πέντε χρόνια, τον κεντρικό λιμένα εγκαταλελειμμένο και υποθηκευμένο στο ΤΑΙΠΕΔ,  την Αμανή για την οποία τόσα υποσχέθηκαν σε πλήρη εγκατάλειψη, το σχολειό των Καμποχώρων ατελείωτο στην τύχη του, το αεροδρόμιο ομοίως, και τόσα άλλα. 
Ο νέος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχει να ανασυντάξει ένα τόπο ο οποίος στην πραγματικότητα αλλά και στη συνείδηση τουλάχιστον του 60% του χιώτικου λαού,ευρίσκεται σε στασιμότητα αν όχι σε βύθιση και σε αδιέξοδη πορεία. Ως φαίνεται, αρχικά θα αξιολογηθεί κυρίως για τις προτεραιότητές του, τις επιλογές των συνεργατών του και την ταχύτητα των αποφάσεών του.

Το ξεκίνημά του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αρχίζει με την αρχή της Ινδίκτου, τι καλύτερο! Εύχομαι στο Δήμαρχο της Χίου κύριο Μανώλη Βουρνού, τους Δημοτικούς Συμβούλους και σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, καλορίζικοι, καλή δύναμη και επιτυχία επ’ ωφελεία όλων μας και κυρίως του τόπου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ