30.10.2014 13:09

Να βρεθεί το μέτρο

Παρακολουθώ αναγκαστικά καθημερινά ένα πλήθος ανακοινώσεων, είτε πολιτικών, είτε κομματικών, είτε άλλων οργανώσεων και φορέων που αφορούν σε αιτήματα, προβλήματα, διαπιστώσεις, ανάγκες. Είναι αλήθεια ότι στο σύνολό τους περιγράφουν καταστάσεις και προβλήματα υπαρκτά, που χρειάζονται όλα τους από μια σκοπιά κάποια λύση.

Ένα πρόβλημα ωστόσο δημοσιοποιείται στις μέρες δια ασήμαντον αφορμήν, όπως θα λέγαμε. Οτιδήποτε δεν μπορεί να βρει τη λύση του μέσα από τις διαδικασίες που ορίζει ο Νόμος ή προβλέπει, μια δημοσιοποίηση έρχεται να προσθέσει περισσότερη πίεση για να δοθεί λύση και μάλιστα, χωρίς να ευλογούμε τα γένια μας, τις περισσότερες φορές μπαίνει σε κάποια διαδικασία υλοποίησης ή τακτοποίησης.

Με αυτή τη λογική πορεύονται εδώ και χρόνια δεκάδες ζητήματα του τόπου μας, όπως και αλλού. Τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται δίαυλος επίλυσης δεκάδων προβλημάτων, κάτι για το οποίο ουδέποτε έχουν επαινεθεί, αντίθετα λοιδορούνται με το παραμικρό.

Είναι λοιπόν και αυτό ένα κομμάτι της δική μας δουλειάς.... και το αναγνωρίζουν ενδόμυχα όλοι.

Ο παραπάνω προβληματισμός προκλήθηκε από μια ανακοίνωση που έφτασε, όπως και πολλές άλλες για άλλα ζητήματα, από το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΔΕΔΥ. Σχετίζεται δε αποκλειστικά με την διατήρηση και λειτουργία των προγραμμάτων ΨΥΧΑΡΓΩ που λειτουργούν στο νησί μας, κοινωνικές δομές που βοηθούν στην επανένταξη στην κοινωνία ατόμων που χρειάζονται μια ειδική φροντίδα, μια ειδική μέριμνα.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο. Αμφότεροι ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν μια σειρά από μέτρα όπως: τη διατήρηση των κοινωνικών δομών, την άμεση χρηματοδότησή τους για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, την διατήρηση του προσωπικού τους και τη μη ενσωμάτωση της λειτουργίας τους στο Νοσοκομείο, όπως αναφέρουν.

Επαναλαμβάνω, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι παράλογο.

Γίνεται όμως απόλυτα υπερβολικό και σχεδόν ακατόρθωτο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς και κόμματα, ζητούν επιτακτικά να μην αλλάζει πουθενά και τίποτα, να μην επηρεάζεται η λειτουργία, όσο ιερή και να είναι κανενός φορέα και πάνω από όλα το κράτος να βρίσκει πάντα χρήματα να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν, όσο κι αν κοστίζουν, με χρήματα που δεν ξέρουμε που θα βρεθούν.

Μην το δούμε τοπικά το θέμα. Προφανώς και στη Σητεία και στη Φλώρινα και στα Τρίκαλα τα ίδια πράγματα ζητούν. Να μην επηρεαστεί σε τίποτα η λειτουργία κανενός δημόσιου φορέα.

Δεν θα είχα ουδεμία αντίρρηση εάν με έπειθαν που θα βρεθούν οι πιστώσεις για να πληρωθούν αυτές οι ανάγκες κάθε φορά που παρουσιάζονται.

Δεν ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

Το κράτος αδυνατεί να παρέχει στέγη και τροφή σε χιλιάδες άστεγους επειδή απλά δεν έχει πόρους για να το πράξει, πως θα καταφέρει να εξυπηρετήσει οικονομικά τέτοια αιτήματα;

Σαφώς και ο ρόλος του κάθε προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩ είναι ευνοϊκός για τις κοινωνίες. Σαφώς και επιτελείται κάποιο έργο.

Όμως το πρόβλημα ξεκινά όταν ζητάμε συλλήβδην να μην επηρεαστεί τίποτα, στη συνέχεια φορτώνουμε την ανάγκη για την λειτουργία στο κράτος και στο τέλος ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν λέμε με ποιο τρόπο θα καλυφθεί οικονομικά το κάθε αίτημα.

Πως λοιπόν αγαπητοί μου θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΨΥΧΑΡΓΩ και του κάθε άλλου προγράμματος. Την αναγκαιότητα που προβάλλετε ως αίτημα την γνωρίζουν όλοι. Εκείνο που δεν ξέρουν είναι το ΠΩΣ το κράτος θα την καλύψει.

Ας φύγουμε λοιπόν κάποια στιγμή από τη  λογική του τι είναι σωστό να γίνει και ας υποδείξουμε, ως οφείλουμε και τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει εφικτό. Έτσι θα είμαστε όλοι σύμμαχοι. Έτσι, ναι, θα αλλάξει. Αλλά να ξέρουμε...  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ