26.5.2015 19:28

Μπάζουμε νερά!

Δεν αντιτίθεμαι προσωπικά  στις απόψεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρ. Μιχαηλίδης και ο Τέλης Τύμπας για το αεροδρόμιο χθες στο Επιμελητήριο, σε μια ακόμη προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι δημόσιες διαφορές για το θέμα.

Τυγχάνει να συμφωνώ όμως με τις απόψεις των πολλών περισσοτέρων που θεωρούν το ζήτημα του αερολιμένα υπαρκτό, συνεχές και αναγκαίο ώστε να κλείσει κάποια στιγμή μια από τις πολλές τρύπες του νησιού που το κάνουν να μπάζει νερά σε οτιδήποτε συγκρίσιμο με τον έξω από μας κόσμο.

Ο τόπος μπάζει νερά. Απέχει πολύ από εκείνο που θα χαρακτηρίζαμε ρεαλιστικά ιδεατό και αυτό βρίσκει εφαρμογή σε κάθε τομέα. Για το ένα θέμα διαφωνεί ο μεν, για το δε ο άλλος, για ένα τρίτο κάποιος παραπέρα και πάει λέγοντας. Σερνόμαστε δηλαδή με λίγα λόγια όλοι πίσω από τις διαφωνίες μας, τις προβάλλουμε και τις υιοθετούμε ως θέσφατες και κάτι τέτοιο μας απομακρύνει δυναμικά από τον κοινό τόπο των προβλημάτων μας.

Μάστιγα λοιπόν η διαφωνία. Όμως υπάρχει και κάτι χειρότερο και ανυπόφορα τοπικό... Η ασυνεννοησία.

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τα ηνία της χώρας με μια ευρεία επικράτηση σχεδόν σε όλους τους Νομούς της χώρας. Το αν πιάστηκαν απροετοίμαστοι να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη κυριολεκτικά κατάσταση θα φανεί αργά ή γρήγορα. Ή μάλλον φαίνεται.

Όμως όπως σε όλη την Ελλάδα καλούνται να διαχειριστούν δύσκολα προβλήματα, έτσι και στη Χίο ανέλαβαν την υποχρέωση και την ευθύνη να διαχειριστούν και τα τοπικά θέματα. Μέσα λοιπόν στην τριάδα των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν ως προς τις υποδομές είναι και το αεροδρόμιο και η ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του.

Μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση, όμως δεν άλλαξαν τοπικά οι προτεραιότητες στις υποδομές. Αυτές παραμένουν ίδιες και απαράλλακτες και η διαχρονικότητά τους αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την ένταση που προκαλεί κάθε συζήτηση για το μέλλον τους.

Αμφιβάλει κανείς λοιπόν , ότι αν μιλήσουμε για την ανάπτυξη του τόπου (στις υποδομές πάντα) το αεροδρόμιο και η βελτίωσή του είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα; Υπάρχει κάποιος που να εγγυηθεί με ρεαλισμό (όπως λένε και οι φίλοι μου Ανδρέας και Τέλης) ότι μέχρι εδώ που είμαστε με το αεροδρόμιο μας φτάνει και μας περισσεύει; Όχι.

Στο τραπέζι της ανάπτυξης που για τον τόπο μας ποτέ δεν στρώθηκε κατά πως θα επέβαλαν οι πραγματικές μας ανάγκες, όλοι μας έχουμε δικαίωμα να διεκδικούμε βήματα μπροστά. Βελτίωση των υποδομών μας, βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, πρόσβαση σε σύγχρονες υπηρεσίες, πρόοδο και ευημερία. Τίποτα δεν χαρίστηκε. Όλα διεκδικήθηκαν. Και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουν να κάνουν όσοι επιθυμούν να βλέπουν τον τόπο τους να προοδεύει, να μην υπολείπεται, να μην στερείτε.

Ακόμη και ένα πιο λειτουργικό αεροδρόμιο....

Υ.Γ. Το επιχείρημα για το φυτοπλαγκτόν που αναπτύσσεται στη θάλασσα και θα εμποδιστεί από την διαπλάτυνση του παραλιακού δρόμου του αεροδρομίου, αν και όποτε γίνει, να το ξανασυζητήσουμε! 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ