4.3.2013 13:09

Το Μουσείο Μαστίχας το δικό μας Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σε πρόσφατο (28/2/2013) δημοσίευμα σας αναφέρεστε στην επιτυχημένη πορεία και λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της γειτονικής Λέσβου. Συμφωνώντας μαζί σας ότι αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα, επιτρέψτε μου να αναφερθώ στη μεγάλη ευκαιρία που αντιπροσωπεύει για τη Χίο το υπό κατασκευή Μουσείο Μαστίχας.
Αντιπροσωπεύοντας μια συνολική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2005 από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και τα Υπουργεία Αιγαίου και Πολιτισμού, το Μουσείο Μαστίχας συμπυκνώνει ένα σημαντικό τμήμα της οικονομικής – πολιτιστικής φυσιογνωμίας του νησιού μας. Σήμερα βρίσκεται στη φάση κατασκευής, εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης και λειτουργίας το Σεπτέμβριο του 2014.
Αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα της τοπικής μας ανάπτυξης, ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών και παράμετρο προώθησης του θεματικού τουρισμού. Επίσης, με φορέα λειτουργίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Πειραιώς, έχει εκ των προτέρων αντιμετωπίσει το ζήτημα των λειτουργικών του εξόδων, χωρίς να επηρεάζεται από τη γενικότερη δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση.
Σημειώνω τέλος, ότι στη φάση λειτουργίας του Μουσείου Μαστίχας, ευνόητο είναι ότι θα αξιοποιηθούν καλές πρακτικές στον συγκεκριμένο τομέα και θα ενεργοποιηθούν ευρύτερα δίκτυα συνεργασιών με στόχο το αμοιβαίο όφελος για ολόκληρη την Περιφέρειά μας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ