19.6.2013 16:08

Μόνο οι κόμβοι θα μας σώσουν

Σχετικά με την καταγγελία των κατοίκων του Καρφά για τον τρομακτικό θόρυβο στην περιοχή τους, από τα πειραγμένα  μυαλά των εποχούμενων σε εξίσου πειραγμένα αυτοκίνητα και δίτροχα,  η σημερινή κατάσταση ήταν αναμενόμενη και οφείλετε σε μεγάλο βαθμό, στον σχεδιασμό των περιφερειακών δρόμων και ιδιαίτερα των κόμβων τους, σχήματος «σταυρού και Ταφ» - που είναι της δεκαετίας του 1930- με εξαίρεση τον σωστό κυκλικό κόμβο στο πρώην δημαρχείο Θυμιανών.

Πριν να αρχίσουμε να θρηνούμε θύματα που δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε με αεροδιακομιδές κ.λ.π. ας αποφασίσουμε συνολικά, να μετατρέψουμε πρώτα τους κόμβους που πρόκειται να γίνουν  σε κυκλικους και αμέσως μετά, να διεκδικήσουμε - όπως η Κύπρος παλαιότερα με επιτυχία- την μετατροπή των υπαρχόντων κόμβων σε υπερυψωμένους κυκλικούς (στο ύψος των πεζοδρομίων) ώστε ατυχήματα και θόρυβοι να μειωθούν και πιθανά  να μηδενιστούν. Αυτή είναι η μόνη  σωστή λύση, που δυστυχώς μέχρι σήμερα, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες ΣΙΩΠΗΡΑ και ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ μάχονται ίσως για να μην φανεί με την καταξίωση της χρήσης των κυκλικών, η ζημιά που έχει προκληθεί στον τόπο με τους κόμβους που έχουν κατασκευασθεί.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση πρέπει οι κάτοικοι του Καρφά και η τοπική κοινωνία να επικεντρώσουν τις προσπάθειας τους, χωρίς να εγκαταλείπουν και τους αγώνες που άρχισαν γιατί η τοποθέτηση  σαμαρακιών, χωρίς αιτιολόγηση και σε μικρές αποστάσεις, δεν επιτρέπεται.

 

Σ.Σ. Θυμίζω ότι ο τελευταίος κόμβος στη διασταύρωση προς Μέγα Λιμιώνα κατασκευάσθηκε από τη Νομαρχιακή Αρχή Λαμπρινούδη περί το 2008 και υπολείπεται η κατασκευή πέντε (5) τουλάχιστον κόμβων στον περιφερειακό Θυμιανών και τριών (3) στον περιφερειακό της πόλης στα Λειβάδια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ