8.11.2022 14:40

“Μητσοτάκης ΓΙΟΚ”. Άραγε θα αντέξει;

Ανεξάρτητος από οποιαδήποτε κομματική δέσμευση ή υποχρέωση, βαθύτατα όμως πολιτικοποιημένος με αρχές και πιστεύω δημοκρατικά νοιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω τις παρακάτω απροκατάληπτες απόψεις-σκέψεις μου.

΄Οσο πιθανό είναι να αληθεύουν οι κατηγορίες (αναπόδεικτες προσώρας) κατά του Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις διαφόρων προσώπων (με δημόσια παρουσία) “εντολή Μαξίμου”, άλλο τόσο είναι πιθανό να “του την έχουν στήσει”, αριστοτεχνικά όσοι “ξεβολεύονται” από την παρουσία και τη δράση του ως Πρωθυπουργού και επιλογές της Χώρας μας.

Θυμίζω τα λόγια του Ερντογάν στις 23 Μαΐου μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο:

“Από σήμερα, (είπε) για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Μητσοτάκης γιοκ”. Γιατί άραγε δεν “γουστάρει” τον Έλληνα Πρωθυπουργό;

Ένα μήνα πριν, τον φετινό Απρίλιο, μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και τη στήριξη της Ελλάδος στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του Πούτιν Ζαχάροβα δήλωνε, μεταξύ άλλων, ότι “θα απαντήσουμε καταλλήλως”. Τί να είχε άραγε κατά νου με τη λέξη “καταλλήλως”;

Τώρα, (προφανώς όχι ως κεραυνός εν αιθρία), ξεσπά “πόλεμος” σφοδρός του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για λόγους που, τουλάχιστον εμείς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Μαρινάκης, ως γνωστόν, πέραν από εφοπλιστής, είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, ελέγχει το Δήμο Πειραιώς (έμμεσα βέβαια), έχει άριστες σχέσεις με θρησκευτικούς τοπικούς ηγέτες (Μητροπολίτες) και, επί πλέον, είναι ιδιοκτήτης των εφημερίδων “ΒΗΜΑ”, ”ΝΕΑ”,” Παραπολιτικά”, “Καρφί”, του portal “in.gr”, του Mega Channel” ελέγχοντας ταυτόχρονα “Nova” και “Forthnet”.

Όλοι αυτοί οι, ως άνω, πολέμιοι του Μητσοτάκη, αθροιζόμενοι με τις δυνάμεις των Κομμάτων της αντιπολίτευσης και την (φανερή και κρυφή) “εσωκομματική αντιπολίτευση της Ν.Δ. (που “δεν χωνεύει” τον Κυριάκο), δείχνουν σήμερα αποφασισμένοι και ικανοί να “τον φάνε”.

Προφανώς θα έχουν και άλλους συμμάχους (μεγάλα οικονομικά συμφέροντα) εντός και εκτός Ελλάδας. Οι πιθανότητες να χάσει τον πόλεμο ο νυν Πρωθυπουργός, διαρκώς αυξάνονται αν και έχει δείξει (και αποδείξει) ότι είναι “πολύ σκληρό καρύδι”.

Θυμίζω εν προκειμένω π.χ. τα λόγια του πανίσχυρου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, προ των εκλογών του 2019: Είχε πει ότι, “ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός”. Κι΄ όμως έγινε.... Άραγε τώρα θα αντέξει; Θα κερδίσει τον “πόλεμο;”

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ