25.4.2017 11:13

Μια πρόσκληση με ενδιαφέρον

Οραματικούς και συνάμα εφαρμόσιμους στόχους για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και των νησιών, που θα προβάλλουν και θα αναπτύξουν τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους πρέπει να αρχίσουν να απασχολούν την ΕΝΑ Β. Αιγαίου.

Ειδικότερα για τη Χίο έχουν αναφερθεί-ήδη- δύο απόψεις –σχεδιασμοί, που μπορούν να διερευνηθούν και να προχωρήσουν αλληλοσυμπληρούμενες.

Από τη μία, η συνδιοργάνωση τοπικών και θεματικών εκθέσεων με αντίστοιχες εταιρείες όπως η τοπική ARTLINE, η HELΕXPO, ή λοιπές περιφερειακές και αλλοεθνείς, θα προσδώσει θετικά στην ΕΝΑ και στην τοπική οικονομία, με τους εκθέτες και επισκέπτες που θα προσελκύσει.

Από την άλλη, η δημιουργική αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου για πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση καθαρών (βιολογικών) προϊόντων θα παρασύρει  προς τα εμπρός και άλλες παραγωγικές μονάδες, που είτε υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν, στον Κάμπο ή στο υπόλοιπο νησί.

Κατά συνέπεια η στήλη θα έβλεπε με καλό μάτι πρωτοβουλία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΝΑ κ. Γιάννη Μανάρα και του Διοικητικού Συμβουλίου, να προσκαλέσουν τον κ. Σταύρο Μιχαϊλίδη και να ανταλλάξουν απόψεις προς όφελος του τόπου, με δεδομένη την υψηλή παραγωγική δυνατότητα της πλούσια γης του Κάμπου και λοιπών περιοχών του νησιού, για τη συνεργασία και αξιοποίηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ