25.4.2017 11:13

Μια πρόσκληση με ενδιαφέρον

Οραματικούς και συνάμα εφαρμόσιμους στόχους για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και των νησιών, που θα προβάλλουν και θα αναπτύξουν τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους πρέπει να αρχίσουν να απασχολούν την ΕΝΑ Β. Αιγαίου.

Ειδικότερα για τη Χίο έχουν αναφερθεί-ήδη- δύο απόψεις –σχεδιασμοί, που μπορούν να διερευνηθούν και να προχωρήσουν αλληλοσυμπληρούμενες.

Από τη μία, η συνδιοργάνωση τοπικών και θεματικών εκθέσεων με αντίστοιχες εταιρείες όπως η τοπική ARTLINE, η HELΕXPO, ή λοιπές περιφερειακές και αλλοεθνείς, θα προσδώσει θετικά στην ΕΝΑ και στην τοπική οικονομία, με τους εκθέτες και επισκέπτες που θα προσελκύσει.

Από την άλλη, η δημιουργική αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου για πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση καθαρών (βιολογικών) προϊόντων θα παρασύρει  προς τα εμπρός και άλλες παραγωγικές μονάδες, που είτε υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν, στον Κάμπο ή στο υπόλοιπο νησί.

Κατά συνέπεια η στήλη θα έβλεπε με καλό μάτι πρωτοβουλία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΝΑ κ. Γιάννη Μανάρα και του Διοικητικού Συμβουλίου, να προσκαλέσουν τον κ. Σταύρο Μιχαϊλίδη και να ανταλλάξουν απόψεις προς όφελος του τόπου, με δεδομένη την υψηλή παραγωγική δυνατότητα της πλούσια γης του Κάμπου και λοιπών περιοχών του νησιού, για τη συνεργασία και αξιοποίηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ