19.4.2019 11:45

Μια κυνική απάντηση στην εύλογη απορία της ευαισθησίας...

Τα μνημεία του πολιτισμού και της εξέλιξης των ανθρώπινων κοινωνιών σε όλο τον κόσμο οπωσδήποτε πρέπει να συντηρούνται, να φυλάσσονται και να διατηρούνται για να αποδεικνύεται μέσ’ απ’ αυτά πώς οι αιώνες αιώνων ύπαρξης του ανθρώπου σε τούτον τον πλανήτη δεν πέρασαν άδικα αλλά δούλεψαν, προόδευσαν, εξελίχθηκαν και άφησαν έργο που αξίζει να θαυμάζεται και να παραδειγματίζει τις γενιές που θα έρθουν.
Καλώς λοιπόν έσπευσαν πολλοί , άλλοι με πολλά κι άλλοι με ελάχιστα αλλά πολύτιμα, να συνεισφέρουν για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων από την καταστροφική πυρκαγιά που την κατέστρεψε, εν μέρει ευτυχώς, στις 15/4/2019.
Τώρα, αν υπάρχουν κάποιοι που αναρωτιούνται το πώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν τόσο υπέρογκα ποσά για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο εμβληματικό μνημείο των Παρισίων, που ομολογουμένως είναι σύμβολο του Χριστιανισμού, της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γαλλίας, ενώ αδιαφορούν και κρατούν μάτια κι αυτιά κλειστά στις κραυγές της αγωνίας, της πείνας και του πόνου που μαστίζουν τις φτωχές και χτυπημένες από πολέμους, λοιμούς και λιμούς ανίσχυρες κοινωνίες της γης, μόνο μιαν απάντηση μπορώ να σκεφτώ και να τους την δώσω.
Φίλοι φιλάνθρωποι, εσείς που χάνεται τον ύπνο και την μακαριότητά σας στη σκέψη πως κάθε λεπτό που περνά εκατομμύρια πεινασμένοι, ασθενείς και κυνηγημένοι, χάνονται, σκοτώνονται και σβήνουν στις γης μας τις υποβαθμισμένες περιοχές, να σας παρηγορήσω δεν μπορώ παρά μόνο να παραδεχτώ μαζί σας πως Παναγία των Παρισίων είναι το σύμβολο μιας Αυτοκρατορίας που πρέπει να παραμένει ισχυρή κι επιβλητική για να εκπροσωπεί, να διευκολύνει και να δικαιώνει το αλισβερίσι των διαπλεκόμενων και ισχυρών της γης. 
Ενώ, τα παιδιά που πεθαίνουν από πείνα κι αρρώστιες στις αφορισμένες από την παγκοσμιοποίηση κοινωνίες είναι το περιττό και άνευ σημασίας πλεόνασμα που πρέπει να εκκαθαριστεί όσο το δυνατόν πιο δραστικά.
Μην αναρωτιέστε λοιπόν και μη περιμένετε δικαιολογία και απάντηση στα προφανή.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ