21.6.2018 12:00

Μια κυβέρνηση έτοιμη να μας αντικαταστήσει

Στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα που να χαρίζεται. Όλα είναι προσφορά και ζήτηση, στεγνό ανατολίτικο παζάρι που κάποιος παίρνει και κάποιος δίνει, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις κερδίζει ο ισχυρός έναντι του ανίσχυρου ή κερδίζει εκείνος που έχει στρατηγική για να πετύχει το στόχο του, συνήθως ασκώντας την μεγαλύτερη δυνατή πίεση. Κάπως έτσι η χώρα ξαναμπήκε στη μέγγενη της Ευρώπης που στραγγίζει και πάλι τις αντοχές μας για να πετύχει τη δική της προστασία. 

Την Κυριακή στη Μίνι Σύνοδο Κορυφής που ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα συζητηθεί το προσφυγικό και κυρίως, οι τρόποι με τους οποίους η Γερμανία, η Ολλανδία και οι χώρες του Βίζεγκραντ θα περιορίσουν την είσοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στις χώρες επιλογής τους. Πως θα το πετύχουν οι Ευρωπαίοι αυτό;  Πολύ απλά δημιουργώντας ένα νέο καθεστώς μέτρων και περιορισμών για τις χώρες υποδοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με αποκορύφωμα την απαίτηση όσοι πρόσφυγες και μετανάστες λαμβάνουν άσυλο να παραμένουν στη χώρα που το εξέδωσε, δηλαδή στη συντριπτική τους πλειοψηφία να παραμένουν στην Ελλάδα και την Ιταλία χωρίς να προωθούνται σε άλλες χώρες. 

Η Γερμανία κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την κυβερνητική της συνοχή και να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκαλούνται στο εσωτερικό της αναφορικά με το μεταναστευτικό και ως γνωστόν θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να το πετύχει. Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο, είναι έτοιμη να τα δώσει όλα...

 

Ένα ποσοστό χρέους και τα νησιά... στην άβυσσο 

Για να πείσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τα αιτήματά της η Γερμανική Καγκελαρία ρίχνει στο τραπέζι το περίφημο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Όχι συνολικά αλλά ένα μικρό μέρος του όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που βλέπουν την δημοσιότητα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι προκειμένου να πάρει έστω και αυτό το μικρό λάφυρο είναι ικανός να δώσει τα πάντα και το είδαμε στο ζήτημα της Συμφωνίας για το Μακεδονικό. Όμως στην περίπτωση του προσφυγικού θα μιλάμε και για την ταφόπλακα των νησιών του Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Λέσβος) καθώς θα παραμείνουν μακροχρόνια εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που λαμβάνουν άσυλο. Κοινώς... τελειώσαμε. Μένουμε με το προσφυγικό για τις επόμενες δεκαετίες και ορίζουμε τη μοίρα μας πάνω σε αυτή τη βάση χωρίς καμία άλλη δυνατότητα αντίδρασης, χωρίς καμία προσδοκία για αλλαγή της σημερινής άθλιας για τα νησιά κατάστασης. 

Στο βωμό της παραμονής στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Ανύπαρκτοι Έλληνες» στήνουν απαράδεκτα τετελεσμένα που θα είναι αδύνατον να βελτιωθούν. Στο βωμό ενός κάποιου ποσοστού χρέους, η κυβέρνηση αντικαθιστά το λαό σταδιακά με... άλλον εισαγόμενο, εγκλωβίζοντας τις νησιωτικές κοινωνίες σε ένα ατέρμονο παιχνίδι που μόνο υπανάπτυξη και μιζέρια προσφέρει στους μικρούς μας τόπου και βάζει το μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά στις πληγές που εδώ και καιρό χάσκουν χωρίς γιατρειά. Αυτή η κατάσταση μας βυθίζει περισσότερο στην αβεβαιότητα, στην απελπισία, στην εξαθλίωση. Και αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για όλα, μα όλα!   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ