26.5.2016 9:46

“Mια φούχτα σαΐνια μας σέρνουν στο σφαγείο”

  Η φράση του τίτλου ανήκει στον υπέργηρο, μεγάλο μουσικοσυνθέτη και αριστερό πολιτικό Μίκη Θεοδωράκη που, προεκλογικά, στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα.

  Η γραφτή δήλωσή του έγινε προ λίγων ημερών (21-5-2016). Σύμφωνα μ' αυτήν, “ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της Χώρας μας αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά, χωρίς ντροπή και μάλιστα συνειδητά”!! Λόγια βαριά και κατηγορίες ασήκωτες.

  Μετά τον μεγάλο αγωνιστή, επίσης αριστερό, Μανώλη Γλέζο, που γύρισε κι' αυτός εμφαντικά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη, η στάση του Μίκη, πρέπει να μας προβληματίσει έντονα. Ο Θεοδωράκης, στα ενενήντα του χρόνια, κτυπά “καμπάνες εγρήγορσης”. Καμπάνες που, τους ήχους τους, πρέπει να ακούσουμε όλοι, ό,τι κι αν πιστεύουμε πολιτικά,ό,τι και αν επιλέγουμε κομματικά.

  ΄Ολα όσα ζούμε από τον περσινό Γενάρη, μπορεί όντως να στηρίζονται σε “αυταπάτες” των συγκυβερνώντων, (έτσι ισχυρίσθηκε εντός Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας). Μπορεί όμως να αποτελούν ενδιάμεσες φάσεις ενός σχεδίου που, αν βέβαια υπάρχει, κάπου αποσκοπεί, κάπου στοχεύει. Υπάρχει κόσμος που αναρωτιέται:

-'Ολα όσα έχουν συμβεί έως σήμερα (σκληρή δήθεν διαπραγμάτευση, δημοψήφισμα, εκλογές, κλειστές τράπεζες, καθιέρωση αυτόματου “κόφτη” δαπανών, ίδρυση Υπερταμείου με διάρκεια έναν αιώνα υπό τον έλεγχο των δανειστών, που ουσιαστικά θα διαχειρίζονται (κατά το δοκούν) την Κρατική μας περιουσία, η νέα φοροκαταιγίδα, οι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών), όλα λοιπόν αυτά, συν το προσφυγικό πρόβλημα, μήπως, πέρα από απαιτήσεις των δανειστών είναι και έντεχνα καμουφλαρισμένες επιλογές ηγετικών στελεχών του δίδυμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ώστε, σταδιακά, να προκληθούν στον Ελληνικό Λαό έντονα αντιευρωπαϊκά αισθήματα και έτσι να στρέψει την πλάτη στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια;

  Οικογένεια στην οποίαν, ναι μεν μας ενέταξε ο Κων/νος Καραμανλής αλλά, ας μη ξεχνάμε, την επιλογή αυτή στήριξαν (καθείς με τον τρόπο του) οι τέως Πρωθυπουργοί Ανδρέας Παπανδρέου, Κων/νος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς. Και όπως έδειξαν τα χρόνια που ακολούθησαν, ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ.

  Σήμερα, όσο ειλικρινής και αν φαντάζει η “πολιτική μετάλλαξη” του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (που δείχνουν να έγιναν ξαφνικά ρεαλιστές, ευρωπαϊστές έως και φιλελεύθεροι), άλλο τόσο μπορεί ένας καχύποπτος να υποψιασθεί ότι, αυτή η “μετάλλαξη”, ίσως αποτελεί τακτική αναδίπλωση και πονηρό ελιγμό ώστε, αφού κρατηθούν και άλλο στην εξουσία, να επιχειρήσουν, στον κατάλληλο χρόνο, την τελική “αντεπίθεση” προς επίτευξη του ποθητού στόχου, που μπορεί να είναι η έξοδός μας από το ευρώ ίσως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   ΄Εξοδο που δεν θα την αποφασίσουν βεβαίως οι ίδιοι οι κυβερνώντες αλλά, μέσω δημοψηφίσματος, ένας Ελληνικός Λαός κουρασμένος, πλήρως φτωχοποιημένος, οργισμένος κατά των Ευρωπαίων δανειστών μας που, δήθεν, “μόνο αυτοί και το ευρώ φταίουν και ευθύνονται για τα δεινά μας”, έτσι όπως ακριβώς το καλλιεργούν κάποιοι εδώ και χρόνια.

   Μπορούμε άλλωστε να φαντασθούμε τί κλίμα αντιευρωπαϊκό ή έστω ευρωσκεπτικιστικό θα έχει δημιουργηθεί σε λίγο καιρό από τώρα αν, οι μεν Βρετανοί ενδεχομένως ψηφίσουν στις 23 Ιουνίου την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δε λοιποί Ευρωπαίοι, στραφούν ακόμη πιο μαζικά προς ακροδεξιά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα (βλέπε Γαλλία, Αυστρία και άλλες Χώρες της Ε.Ε.).

  Αυτή ακριβώς η, διόλου απίθανη προοπτική, είναι που, άλλους μεν τρομάζει και άλλους (και εδώ στην Ελλάδα) τους κάνει να κρυφογελούν και να “τρίβουν τα χέρια” από ικανοποίηση. Τούτοι οι τελευταίοι, αδιαφορούν μπροστά στην προοπτική η Χώρα μας, να βρεθεί μόνη, σαν “καλαμιά στον κάμπο”, σαν “καρυδότσουφλο” σε φουρτουνιασμένο πέλαγος, με τον Λαό πλήρως φτωχοποιημένο και απελπισμένο, το Κράτος αποδιοργανωμένο και τους γύρωθεν κινδύνους να μας περισφίγγουν όλο και πιο πολύ, μέχρι να μας καθυποτάξουν πλήρως στις ολοφάνερες επιδιώξεις γειτόνων μας.

  ΄Οσοι δεν βλέπουν τους, ως άνω κινδύνους, εθελοτυφλούν. Ας ακούσουν επιτέλους την κραυγή αγωνίας του Μίκη και όλων όσων προβλέπουν ξανά δεινά που οι ίδιοι τα έζησαν. Για χάρη των παιδιών και των εγγονιών μας, ας προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε. Τρόποι πάντα υπάρχουν.

   Βέβαια, όλα τα παραπάνω, αποτελούν απλές αλλά υπαρκτές, υποψίες. Είθε να αποδειχθούν ανόητες προφητείες και απλοϊκές προβλέψεις που δεν θα επαληθευθούν ποτέ. Αυτό θα το φανερώσει το προσεχές μέλλον θα μπορέσει δε να το πιστοποιήσει μια, σταθερά Ευρωπαϊκή και αταλάντευτα φιλοεπενδυτική πρακτική των συγκυβερνώντων χωρίς αστερίσκους και πισωγυρίσματα.

   Και κάτι τελευταίο:

-Ας πάψουν, επιτέλους, “να μας δουλεύουν ψιλό γαζί”. Καταργώντας το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά μας είναι βέβαιο ότι εγκληματούν και παραβιάζουν το Σύνταγμα.

 Ο μόνος που δεν νομιμοποιείται να το λέει και μάλιστα προκλητικά είναι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος, χωρίς ντροπή και αντίρρηση ψήφισε ΝΑΙ στην κατάργηση.

   ΄Οπως φαίνεται σε κάποιους πολιτικούς έχει λείψει τελείως η συστολή και η πολιτική τσίπα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ