8.4.2013 14:46

Μια εκδρομή για τη στήριξη του γηροκομείου Καρδαμύλων

Αυτή έγινε την Παρασκευή 5/4/13 και ήταν   σχεδόν όλοι εκεί.  Δύο μεγάλα πούλμαν γέμισαν οι Καρδαμυλίτες και πήγαν στο μοναστήρι των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ωροπό  για να προσευχηθούν και   να στηρίξουν οικονομικά το ίδρυμα  . 
           Πέρασαν μέσα από μια ανοιξιάτικη φύση από εκείνες τις μοναδικές που κομψοτέχνησε μόνο για την Ελλάδα ο Μεγάλος Δημιουργός. Απόλαυσαν την φιλοξενία των καλογραιών, ένα αρχιτεκτονικό  κομψοτέχνημα και ένα επίγειο παράδεισο γύρω από αυτό.  Άκουσαν με κατάνυξη τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου και όταν τελείωσαν πήγαν σε μία ταβέρνα της περιοχής για να φροντίσουν και  το…. γαστριμαργικό και να γυρίσουν μετά πλήρεις και ευδαίμονες ψυχικά και σωματικά στην απάνθρωπη μεγαλούπολη..
           Η εκδρομή ήταν μια ακόμη οικονομική στήριξη
στο ίδρυμα που αποτελεί μια μοναδικότητα στο Πανελλήνιο και υπερηφάνεια για τους κατοίκους του μικρού χωριού γιατί βρίσκουν πολύ ανθρωπιά και  μεγάλη δύναμη να συντηρούν ένα τέτοιο πολυέξοδο ίδρυμα.
           Η ανθρωπιά και η δύναμη είναι μεγάλες, γιατί μεγάλες είναι και οι ανάγκες των οικότροφων που έχουν υποστεί την ανελέητη του χρόνου φυσική και πνευματική φθορά. Ανάγκη να διατηρήσουμε την υπερηφάνεια τους αυτήν που μπορούσαν όσο ήταν νέοι να προστατεύουν αποτελεσματικά. Ανάγκη να προστατεύσουμε την σωματική υγεία τους, καθώς και την πνευματική. Και όσον μεν αφορά την υπερηφάνεια και την υγεία τους, στο Δ.Σ. και στους Καρδαμυλίτες που το χρηματοδοτούν, μόνο επιτυχίες και επαίνους επιβάλλεται να τους καταλογίσουμε. Καθαριότητα, παθολόγο, ψυχολόγο, και φυσιοθεραπευτή, προσοχή στην παροχή των φαρμάκων και σωστή διατροφή ανάλογα με τις ανάγκες υγείας του καθενός.

 

 

 

 

 

Όσον δε αφορά το άλλο μισό της ανθρώπινης υπόστασης το Δ.Σ. και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν εντοπίσει τις ανάγκες και κάνουν ότι μπορούν.
Χειροτεχνία και πνευματική εργασία για να μη σταματήσει να εργάζεται και πάθει αγκύλωση ο νους και η ψυχή.
Στα γηροκομεία της χώρας η μοίρα και η ανθρώπινη αμέλεια στέλλουν πολλούς ανθρώπους της επιχειρηματικότητας, των γραμμάτων των τεχνών και των επιστημών.  ‘’Μηδένα προ του τέλους μακάριζε’’ και ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ότι ο Δίκαιος Θεός θα μας αμείψει ανάλογα με τα έργα μας. Το κράτος μας έχει ξεπέσει και αδυνατεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, γι’ αυτό η ευθύνη πέφτει σ΄ εμάς.  Όπως γράψαμε και παλαιότερα  υπήρχε η ανάγκη για μια εργοθεραπεύτρια και στο ζήτημα αυτό έχουμε θετική εξέλιξη με την κυρία που τους δίνει να κάνουν χειρονακτικές και πνευματικές δουλειές και εδώ χρειάζονται χρήματα γιατί πρέπει να την στείλουμε για λίγα σεμινάρια μετεκπαίδευσης. Στο Δήμο Καλλιθέας έχουμε τέσσερα ΚΑΠΗ με εργοθεραπεύτριες τετραετούς φοιτήσεως και με τη δική μου μεσολάβηση ίσως θα μπορούσαν να την μετεκπαιδεύσουν σε λίγες ημέρες, γιατί  εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.  Καλύτερο θα ήταν και   ένα βανάκι που θα τους βγάζει έξω από τους τέσσερις φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος. Πρέπει να γίνουν και άλλες τέτοιες επιτυχημένες εκδρομές γιατί χρειάζονται και άλλα χρήματα για να μην έχουμε γέροντες υπνοβάτες. Έτσι θα   επιτύχουμε αντί του καλού το καλύτερο. Τότε θα μπορούμε να προβάλουμε Πανελληνίως το γηροκομείο Καρδαμύλων σαν παράδειγμα προς μίμηση για να κάνουμε υπερήφανα τη Χίο και τα Καρδάμυλα και χρήσιμα στους ανά την Ελλάδα συνανθρώπους μας.
        

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ