26.4.2018 22:58

Μία δημόσια συγγνώμη στον Γιώργο Καραμανή

Εκνευρίζομαι κάθε που ακούω τη φράση «δημοσιογράφος είσαι, θα το ξέρεις…». Η πλάνη της ευθύνεται κατά βάση για την υποτίμηση του δημοσιογραφικού ρόλου, για το γεγονός ότι κάποιων από εμάς τα μυαλά φουσκώνουν αέρα. Οι δημοσιογράφοι σφάλουν, έχουν δικαίωμα στη λαθεμένη εκτίμηση. Εξαγνίζονται με ένα μόνο τρόπο. Να έχουν την ανδρεία να αναγνωρίζουν δημόσια τα λάθη τους. 
Επιτρέψτε μου απόψε μια τέτοιου είδους ομολογία, ένα δημόσιο συγγνώμη στον Γιώργο Καραμανή. Πολλάκις στο παρελθόν τον χρέωσα με την ευθύνη της αρχιτεκτονικής της δημοτικής πολιτικής για το μεταναστευτικό.
Παρασύρθηκα από την ανάθεση καθηκόντων αντιδημάρχου επί του προσφυγικού που του είχε αποδώσει ο δήμαρχος.
Πίστευα ότι εκείνος ήταν ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής του Δήμου, αυτής που έχει συνασπίσει όλη την κοινωνία του νησιού εναντίων της δημοτικής αρχής. 
Απόψε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιλήφθηκα την πλάνη μου.
Ο αντιδήμαρχος ήταν απλά το εκτελεστικό όργανο μιας αρχιτεκτονικής που εκπορεύεται αποκλειστικά από τη σκέψη του αρχιτέκτονα – δημάρχου. Φάνηκε και στον πλέον αδαή ότι ο Μαν. Βουρνούς είναι εμποτισμένος απ’ την κοινή αντίληψη Ευρώπης – κυβέρνησης ότι μοναδικό ανάχωμα στην προσφυγική επέλαση είναι τα νησιά μας να μετατραπούν σε σανατόρια εγκλείστων και απελπισμένων.
Ο δήμαρχος έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα του ρόλου μας – και μάλιστα χωρίς αντίτιμο -, το είπε ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους και απείλησε κιόλας ότι αν αμφισβητήσουμε τη στρατηγική του γεωγραφικού περιορισμού θα βλάψουμε τη χώρα. 
Όταν αυτά τα λέει δημόσια κι ανερυθρίαστα ο πρώτος δημότης της πόλης, τίθεται ευθέως ζήτημα για το τι λέει εκεί που πηγαίνει με πλήρη ελευθερία κινήσεων, κατά καιρούς εκπροσωπώντας μας σε ευρωπαϊκά forum.
Πόσο χειροπόδαρα έχει δεσμεύσει το νησί με τις προσωπικές απόψεις του, οι οποίες πλέον δεν απηχούν ούτε της σύμφωνης γνώμης των συμβούλων του; Εντάξει, πλην Ν. Λαμπρινούδη και Καραμανή. 
Αιτιολογήστε μου λοιπόν τη δημόσια συγγνώμη στον αντιδήμαρχο – άνευ μεταναστευτικών αρμοδιοτήτων πλέον. Περίτρανα αποδείχθηκε ότι λειτούργησε ως his master voice και τώρα που έχασε την αρμοδιότητα απλά δεν χαλάει χατίρι στο δήμαρχο, σαν τους λοιπούς αχάριστους συναδέλφους του. 
 
Υ.Γ.: Εκείνο το κήρυγμα του δημάρχου στην προσπάθεια υπεράσπιση της ψήφου των Ν. Λαμπρινούδη – Γ. Καραμανή, ότι έχουν το απόλυτο δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους, αφορούσε και τους Κ. Καρατζά και Παντ. Νεαμονίτη ή εκεί γίνεται κάποια εξαίρεση; Ε, ρε δούλεμα που πέφτει….

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ