11.4.2012 16:23

Μία απάντηση στον Μάρκο Μεννή

 

Κανείς ποτέ δεν αντιπαρατέθηκε στην δημιουργία οποιουδήποτε αναπτυξιακού έργου στο τόπο, πολύ περισσότερο ο υποφαινόμενος. Είναι απαράδεκτο, όμως αγαπητέ Μάρκο, μετά από επτά χρόνια και δαπάνες πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η πρόταση για το λεγόμενο νέο λιμάνι να ευρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, όπου επιστρατεύονται Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων σε προεκλογική περίοδο να σώσουν την "παρτίδα" και να υπόσχονται ότι θα γίνουν εντός δέκα ημερών πράγματα που δεν έγιναν σε δυόμιση χιλιάδες  ημέρες. Όλοι φταίνε εκτός του κ. Λαμπρινούδη που είχε και έχει την ευθύνη για την πορεία του έργου.

 

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις θυμίζουν έντονα τις παρόμοιες του κ. Συφουνάκη λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, για να τις πάρει γρήγορα πίσω. Προτρέπω τον Μάρκο να διαβάσει την πρότασή μου, για την οποία και "οι πέτρες καταλαβαίνουν" ότι σαφώς δεν προτείνω λιμάνι μέσα στο λιμάνι, αντιθέτως η πρόταση οδηγεί όλη την δραστηριότητα εκτός του λιμανιού και δίνει μια προοπτική αξιοποίησης του υφιστάμενου εγκαταλελειμμένου λιμένα, η οποία αν υλοποιηθεί θα εκτινάξει την κίνηση τουριστικών σκαφών και πλοίων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και τον εξωραϊσμό της χερσαίας ζώνης.

 

Επιπρόσθετα τονίζω ότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας  και το λιμάνι των Μεστών για το οποίο έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια και θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ποιος είναι τελικά  ο προορισμός του πέραν του "καλλωπισμού" της Χίου. Επιτέλους όχι άλλη σπατάλη χρόνου και εγκαταλελειμμένα έργα.

 

Σ Μιχαηλίδης
Δημοτικός Σύμβουλος     

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ