4.7.2016 18:36

Μία απάντηση στις γελοιότητες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

«Για γέλια, αλλά και για κλάματα» είναι όσα αναφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, αναφορικά με την εξαίρεση της Χίου από το κατώτατο (ή ελάχιστο) εγγυημένο εισόδημα (ή επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το). Η ανικανότητα των στελεχών του να αντιμετωπίσουν ακόμη και τα πλέον στοιχειώδη, τους έχει φέρει σε σημείο να μετακυλύουν την όποια ευθύνη τους αναλογεί σε άλλους φορείς και εν προκειμένω στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλα γύρω μας μαρτυρούν ότι, κρατική μέριμνα δεν υπάρχει, το δε κράτος δικαίου έχει καταρρεύσει.

Διαφορετικά, πως εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ <<νίπτει τας χείρας του για την εξαίρεση της Χίου>> στο προνοιακό αυτό πρόγραμμα, η υπεύθυνη προνοιακών θεμάτων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κα Ευαγγελία Μανιτσούδη έστελνε μηνύματα υπόμνησης στον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, ερωτώντας τον γιατί ο Δήμος Χίου δεν ενήργησε προκειμένου να ενταχθεί σε αυτό. Ομοίως, το επίλεκτο στέλεχος κος Φραγκίσκος Σέργης για ποιο λόγο καταφερόταν σε δημόσιο χώρο, εναντίον του Αντιδημάρχου Πρόνοιας, αναφέροντας (σύμφωνα με μαρτυρία συμπολιτών μας) ότι «ο Παπαδόπουλος δεν ενήργησε να ενταχθεί η Χίος».

Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούν όσοι διακρίνονται για την ανικανότητά τους ότι, «ο κόμπος έφθασε στο χτένι» και κάθε ολίσθημα ή ατόπημα θα παίρνει πλέον δημόσια διάσταση. Η περίοδος χάριτος παρήλθε ανεπιστρεπτί. Αρκετά έχουμε σηκώσει στις πλάτες μας και έχουμε λοιδορηθεί από πολλούς, δίχως να έχουμε ευθύνη ή αρμοδιότητα, εξαιτίας της ανεπάρκειας των κυβερνόντων.

Η Σάμος είχε ήδη ενταχθεί στο <<ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα>> από την εποχή Υπουργίας του κου Κεγκέρογλου, η δε Λέσβος σήμερα με Απόφαση της Υπουργού κας Φωτίου στον νέο -υπό αναφορά-  πρόγραμμα. Η Χίος εκτός, ο μοναδικός Νομός στο Βορειοανατολικό Αιγαίο!  Κανένας Δήμος πανελλαδικά δεν ερωτήθηκε και από κανέναν δεν ζητήθηκε να δηλώσει συμμετοχή. Παρά ταύτα, ο Δήμος Χίου, σωστά και φρόνιμα ποιώντας, ήδη από έτους και πλέον είχε ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (στο οποίο υπάγονται τα προνοιακά και κοινωνικά προγράμματα) να ενταχθεί και η Χίος στο <<ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα>>. Η αίτησή μας και τα σχετικά έγγραφα (με πλήρη φάκελο στοιχείων) έλαβαν Αριθμ. Πρωτ. 10441/1452/13-03-2015 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο δε Δ/ντης του Γραφείου Υπουργού (κ. Δημοσθένης Παπασταματόπουλος) μας απήντησε εγγράφως ότι ο φάκελος παραδόθηκε στην Αναπληρώτρια Υπουργό κα Φωτίου για τις δικές της ενέργειες.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη Χίο και ποιοι αρέσκονται στο να εκδίδουν ανακοινώσεις καθημερινά, απολογούμενοι για τα λάθη, τις παραλήψεις και τα ατοπήματά τους.

Κρατάμε την υπόσχεση ότι, από 01-01-2017 θα συμπεριληφθεί και η Χίος στο κοινωνικό αυτό πρόγραμμα και πέραν τούτου ουδέν. Όσο για τους 6 μήνες (Ιούλιος- Δεκέμβριος 2016) που θα χάσουν πλείστοι όσοι εμπερίστατοι συμπολίτες μας το επίδομα αυτό (αλλά και τα συνοδά μέτρα του), ας απολογηθεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πως θα ανταποκριθούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση που μας έφεραν οι κυβερνώντες. Κάτι που καθημερινά διαπιστώνουμε όλοι εμείς, όσοι υπηρετούμε σε ευαίσθητους τομείς, ερχόμενοι σε επαφή με δεκάδες συμπολίτες μας, μέσα από όσα κοινωνικά και προνοιακά προγράμματα υλοποιεί ο Δήμος Χίου.

Τέλος, για του λόγου το αληθές, μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα αρκετά στοιχεία για ζητήματα που ο Δήμος Χίου έχει θίξει, καταθέσει επίσημα και με εμπεριστατωμένες περιγραφές (μέσα στον τελευταίο 1,5 χρόνο), προς φορείς και Υπουργεία. Ζητήματα πρόνοιας και παιδείας τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει σαν να μην υπάρχουν, <<πιο κουφός και από τους κουφούς>> !!!-

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ