7.4.2012 10:19

Μία απάντηση για τον Μάρκο Σκούφαλο

Μία οφειλόμενη απάντηση στον "πολιτικό Εισσαγγελέα" της αυτοδιοικητικής λειτουργίας Μάρκο Σκούφαλο επιβάλεται να δοθεί από μέρους μου για τα λεγόμενα του στο Δ.Σ και στον τύπο.
Σίγουρα έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε όλα τα επίπεδα.
Πιστεύω μου είναι ότι η πατρίδα μας πρέπει να μείνει μέσα στη Ευρωπαϊκή Ένωση, να γίνουν μεταρυθμίσεις, να καταπολεμηθούν η γραφειοκρατία,η διαφθορά,η διαπλοκή,το κομματικό πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης των 730.000 δημοσίων υπαλλήλων, να ισχύσει ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα,να αξιοποιηθεί ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο πρωτογενής τομέας, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να μπορούν να γίνουν επενδύσεις, να δοθεί μεγάλο βάρος στο επιχειρείν με σωστές βάσεις και να γίνει η Ελλάδα μας ένα σύγχρονο Ερωπαϊκό κράτος.
Ο συνάδελφος μου πιστεύει στην Αλβανοποίηση του Εμβέρ Χότζα για την Ελλάδα, ότι τα λεφτά στο κράτος τα φαίρνει ο πελαργός χωρίς εργασία, ότι το επιχειρείν στον ιδιωτικό τομέα είναι αμαρτία και ποινικό αδίκημα και ότι πολιτική γίνεται μόνο με το να καταγγέλεις τα πάντα, ποτέ να μην κοστολογείς τις προτάσεις σου και ποτέ να μην αναλαμβάνεις θέσεις ευθύνης.
Ως πρός τα αυτοδιοικητικά στο ίδιο μήκος κύματος λειτουργεί και 
κατά την συνήθει πρακτική του να δίνει ανακριβεί στοιχεία, αναφέρει ότι η ΔΗΚΕΧ του Δήμου Ιωνίας άφησε χρέη 70.000 €, την στιγμή που οι ορκωτοί λογιστές και η νέα Διοίκηση αποτυπώνουν ότι το χρέος ήταν 20.000 € στις 31-12-2010 και οφειλόταν στην μη έγκαιρη καταβολή των δόσεων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, χρήματα βεβαίως που ήρθαν μέσα στο 2011.
Επίσης ξεχνά σκοπίμως ότι ήμουν από τους ελάχιστους μη αμοιβομένους προέδρους Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς επίσης ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Καμίτση στην οποία ανήκα άφησε χρηματικό υπόλοιπο 300.000 € στον νέο Δήμο Χίου.
Υποτιμώντας την νοημοσύνη του Δ.Σ και την κοινής γνώμης σε ένα ρεσιτάλ άκρατου λαϊκισμού προτείνει ως επίδομα ανεργίας 1.130 € τον μήνα, την στιγμή που οι μισθοί έχουν φθάσει στα 600 € και κατά πάγια τακτική ποτέ του δεν προτείνει από που θα βρεθούν τα χρήματα για να δοθούν στους δικαιούχους.
Γιατί λοιπόν να δουλεύει κάποιος όταν αμοίβεται με 1.130 € και κάθεται;
Τέτοιου είδους φωστήρες πρέπει να αναλάβουν την επίλυση του οικονομικού προβλήματος.
Ξενχά επιλεκτικά ότι και ο σταθμός 902 του ΚΚΕ απόλυσε εργαζομένους την ώρα που προτείνει να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου από το Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και να γίνει μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αναπτύσει μόνο τις θεωρείες του επί παντός επιστητού, είναι ο Αρχάγγελος της αγωνιστικότητας για το καλό του λαού, αλλά δυστυχώς για τον λαό ποτέ του δεν έχει έρθει σε κανένα χωριό να δεί πως ζούμε, πως επιλύουμε τα καθημερινά προβλήματα της καθαριότητας, της αποχέτευσης, της ύδρευσης, των σχολείων, των γηπέδων,του εξωραϊσμού,των αγροτικών δρόμων, του κτηματολογίου και πολλών άλλων αναγκών των κατοίκων της υπαίθρου.
Ο αγώνας του εξαντλείται σε απαγγελείες ποιημάτων του Μπρέχτ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ, στην εξεύρεση πετρελαίου θέρμανσης μόνο για το δικό του σχολείο, στον καταγγελτικό του λόγο για όλους και για όλα και στο να μην αναλάβει ποτέ συγκεκριμένη ευθύνη για τα τρέχοντα προβλήματα που έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε ως Δ.Σ
Μόνο λόγια, λόγια, λόγια.
Φωτεινό παράδειγμα του πολιτικού του χώρου χωρίς θεωρείες και Μπρέχτ είναι ο πρόεδρος των Νενήτων Τάκης Ταναϊνης που καθημερινά παλεύει με τα προβλήματα του χωριού και κρατά ζωντανό ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα χωριά της Χίου στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Εγώ λοιπόν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου που καθημερινά ασχολούμαστε με τα θέματα της Τ.Α είμαστε οι κήρυκες του ραγιαδισμού, οι εκφραστές του κεφαλαίου, οι υποτελείς στους αστικούς νόμους και στις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και ο Μάρκος είναι ο αγωνιστής, ο δουλευταράς,ο άθρωπος του λαού που δεν θέλει στην Χίο ούτε ανεμογενήτριες, ούτε ιχθυοκαλλιέργιες, ούτε ξενοδοχιακές μονάδες ούτε λιμάνι, ούτε αεροδρόμιο ούτε μαρίνες και κανενός είδους ανάπτυξη και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Θέλει μόνο να τιτιβύζουν τα πουλάκια μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Ευτυχώς που στα διάφορα καλέσματα τους παραμένουν πάντα οι ίδιοι σε αριθμούς και πρόσωπα σε αντίθεση με την ιστορία ενός κόμματος που όλοι σέβονται για τους πραγματκούς αγώνες που έχει δώσει σε πολύ δύσκολα χρόνια.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω την μεγάλη διαφορά σε ευγένια, ήθος,συνεργασία,πολιτική κουλτούρα του νύν επικεφαλή της Λ.Α.Σ με τους προκατόχους του αείμνηστο καπετάν Νίκο Γέμελο και Γιάννη Ζωφό οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα αποκαλούσαν συνάδελφο τους Δ.Σ "τσάτσο των λακέδων " θυμίζοντας κατάλειπα μιας εποχής που ευτυχώς έχει  περάσει.

                           Μυριαγκός Βασίλης

                         Δημοτικός Σύμβουλος

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ