28.5.2013 9:55

Μια ακόμη εθνική προσφορά από το ίδρυμα ‘’ΤΣΑΚΟΣ’’

        Αυτή έγινε στην αίθουσα ‘’Μακεδονία’’ και ήταν μια από τις πολλές εκδηλώσεις  κοινωνικής και Εθνικής προσφοράς που γίνονται εκεί ταχτικά. Ήταν μια εκδήλωση προσφορά στη μνήμη του αξέχαστου ποιητή     Καβάφη που ήταν η αιτία να γίνει και πάλι χρήσιμη η χώρα μας στη ανθρωπότητα. Τον Καβάφη γνωρίζουν ακόμη και οι Κινέζοι και με ποίημά του υποδέχθηκαν τον Έλληνα πρωθυπουργό πρόσφατα στην πατρίδα τους.
         Ζούμε σε μια εποχή εθνικά επικίνδυνη με την χώρα δρυ που είναι  πεσμένη στο έδαφος από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και της πανθομολογουμένως κρίσης αξιών και τους άρπαγες ξυλοθύρες να καπηλεύονται την ξυλεία της.  Ζούμε σε μια εποχή που χάνουμε τη νεολαία μας από την υπογεννητικότητα, την μετανάστευση, την ταχύτητα και τα ναρκωτικά. Τη θέση της παίρνει η νεολαία του Ισλάμ, που δεν πρόκειται να αποκτήσει Ελληνική παιδεία ποτέ. Χάνουμε τις παραδόσεις μας, τη γλώσσα μας, τις ρίζες μας και δένδρο χωρίς ρίζες είναι καταδικασμένο να ξεραθεί.
         Η αναφορά στον Καβάφη είναι αναφορά στο ξεχασμένο ιστορικό μας παρελθόν, ζωογόνο νερό που θα ποτίσει τις ρίζες για να αναζωογονήσει το Εθνικό δέντρο για ακόμη μια φορά.  Τέτοιες πολιτιστικές πρωτοβουλίες οργανώνουν πολύ ταχτικά αυτά τα δύο ιδρύματα που υπάρχουν στην Χίο και στην Αθήνα .
           Την εκδήλωση οργάνωσε ο καπ. Κώστας Φράγκος και στην επιτυχία της συνέβαλε η συμμετοχή των ομιλητών κ. Αγγ. Σκαρβέλη Νικολοπούλου, κ. Μαρία Γιατράκου, η κ. Μαριέλλα Βαρώνη, η κ Νίκη Σκαρβέλη, η κ. Δέσποινα Κολιού με τις εμπεριστατωμένες αναφορές τους στον ποιητή. Προσφώνηση έκανε ο Ελληνιστής ανταποκριτής από την Ελλάδα μεγάλης Κινέζικης εφημερίδας κ. Γιάνκ. Τον ε.α αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Δημήτριο Σκαρβέλη και την αδερφή του καθηγήτρια φιλολογίας στο πανεπιστήμιο κ. Αγγελική Σκαρβέλη για την Εθνική προσφορά τους βράβευσε η πρόεδρος του Σ.Φ.Ε. (Σύλλογος φιλίας εθνών) κ. Ευαγγελία Λεονταρίδου.
          Οι οικονομικοί δείχτες κάποτε θα διορθωθούν αλλά τα οικόπεδα της Ελληνικής Α.Ο.Ζ και η συνοριακή γραμμή στο Αιγαίο καταργήθηκαν  από την Τουρκία γιατί είμαστε αδύναμοι και γιατί στον πλανήτη μας δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο αλλά το δίκαιο του ισχυρού.  Οι αναφορές μας στο ιστορικό πολιτιστικό μας παρελθόν είναι αναπνοές οξυγόνου σε μια Ελλάδα που ψυχορραγεί.
           Συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε στο Ίδρυμα ‘’Τσάκος’’ στον οργανωτή κ. Κώστα Φράγκο, στους ομιλητές και σε όσους παντοιοτρόπως συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης

         ΣΗΜΕΙΩΣΗ

         Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι το σπίτι της αείμνηστης κόρης του εφοπλιστού καπ. Παναγιώτη  Τσάκου κ.  Μαρία Τσάκου έγινε οικοτροφείο επιλεγμένων με κριτήρια κυρίως αξιοκριτικά μαθητών που προτίθενται να σπουδάσουν μια οποιαδήποτε επιστήμη για να φθάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν. 

        

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ