21.9.2017 14:51

Το μέτρο του δυνατού και η σύγκριση με το παρελθόν

Δεν σας αρέσει πια τίποτα, όλα τα υποβαθμίζετε, για όλα ξέρετε μόνο να κρίνετε. Λόγια ενός από τα πιο μεθοδικά ... εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της δημοτικής αρχής, από εκείνα που έχουν συμμεριστεί την άποψη εμείς προσπαθούμε κι οι άλλοι μας επιβουλεύονται.

Τη μέχρι σήμερα θητεία της δημοτικής μας αρχής οφείλουμε να την τεμαχίσουμε σε δυο χρονικά επίπεδα. Το πρώτο από την προεκλογική της περίοδο μέχρι και κανένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Τότε ήταν οι ικανοί για τα πάντα. Θα προσάρμοζαν στις απαιτήσεις τους το δημοτικό μηχανισμό, θα έβγαζαν στη φόρα όλα τα άπλυτα των αμαρτωλών προκατόχων τους, θα έκαναν λειτουργική τη ζωή μας.

Το δεύτερο είναι το στάδιο της απότομης ωρίμανσης, της προσγείωσης στην πραγματικότητα πιο σωστά. Διαπιστώνουν ότι ο δημοτικός μηχανισμός δεν τιθασεύεται, έχει το δικό του ρυθμό και τη δική του παραγωγικότητα. Κατανόησαν ότι οι προκάτοχοι δεν ... αμάρτησαν, είχαν ένα δικό τους διαφορετικό, παρεξηγημένο ίσως, τρόπο, να ελίσσονται. Για αυτό και δεν άνοιξαν ... ειδικά δικαστήρια ή δεν έστησαν κρεμάλες.

Σήμερα, χωρίς να αποδεχτούν και να ομολογήσουν τις δυο δικές τους αστοχίες, χωρίς δηλαδή να τσαλακωθούν, έχουν την απαίτηση να τους αναγνωρίζει τη στροφή η κοινωνία.

Σε σωστή κατεύθυνση η ανάπλαση του κέντρου, ποιος αντιλέγει, να απαντηθεί όμως και το ερώτημα ως πότε θα ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στο κέντρο και την μαραζωμένη ύπαιθρο. Κι εκεί η απάντηση είναι θα δούμε...

Για πολλά like είναι η πρωτοβουλία να έχουμε δημοτικό το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα, μα μάλλον σημαντικότερο να απαντηθεί πότε οι δημοτικές υπηρεσίες σκοπεύουν να ξεμπλοκάρουν το αίτημα βενζινάδικου να τοποθετήσει αντλίες υγραερίου για τα οχήματα. Μια έλλειψη που κρατά υψηλά τα κόστη ζωής για όλους μας.

Ακόμα σημαντικότερη η δημιουργία κέντρου παρακολούθησης της κυκλοφορίας για να μας ενημερώνει που και πότε υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης στα περιφερειακά πάρκινγκ και την ελεγχόμενη, μα πρώτα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος και το πάρκινγκ και η ελεγχόμενη να λειτουργούν με σταθερούς κανόνες όλο το χρόνο.

Τα στελέχη της δημοτικής αρχής συνθέτουν σενάρια καταδίωξης ενώ ευθύνονται για την ανορθολογική σειρά των πραγμάτων. Ποιος δεν θέλει να υποδεχτεί με διθυράμβους την εισαγωγή σε μια νέα εποχή; Φτάνει να μην υποτάσσονται όλα στους κανόνες της επικοινωνίας. Να υπερηφανεύονται για την έγκαιρη επισκευή των σχολικών συγκροτημάτων και μια βδομάδα μετά το πρώτο κουδούνι να πέφτουν οι σοβάδες στο σχολείο της Ευαγγελίστριας... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ