28.2.2017 10:46

Μέτρα και Αντίμετρα και οι Σοσιαλο-Αριστεροί τους φίλοι

Ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης ΔΝΤ και των Δανειστών μας, ότι μετά το 2019  αν θα χρειαστεί να ληφθούν Μέτρα όπως περικοπών συντάξεων-μειώσεις Αφορολογήτου και ότι άλλο που θα μειώνει την αγοραστική αξία των πολιτών, αμέσως θα ενεργοποιούνται Αντίμετρα! Βλέπετε αρέσκετε ο ευφυέστατος πρωθυπουργός μας να παίζει με τις λέξεις «Κόφτης και Δότης , Μέτρα και Αντίμετρα». Δυστυχώς με αυτές τις εξυπνάδες κυβερνάτε αυτή η Χώρα.

Όμως εγώ με λίγα λόγια και απλούς συλλογισμούς θα σας εξηγήσω τι καταλαβαίνω εγώ από αυτές τις όλες αυτές τις π@π@ριές που μας λένε.

Παράδειγμα Α.

  • Μέτρο περικοπής Σύνταξης, πχ κατά 100,00 euro τον Μήνα.
  • Αντίμετρο για την Επιστροφή των 100,00 ευρώ: πχ. με πλήρη κατάργηση ας πούμε  του ΦΠΑ στην Εστίαση για την Χίο που είναι 17%..

Δηλαδή στα 15,00 ευρώ που είναι το κόστος κατ΄ άτομο σε μια ταβέρνα, το  ΦΠΑ είναι: 15,00 Χ 17% = 2,55 ευρώ ΦΠΑ.

 Άρα χαμένη σύνταξη 100,00 ευρώ ( : ) 2,55 ευρώ= 40 φορές πρέπει να πάμε στην ταβέρνα τον μήνα (40 Χ 2,55)= 102,00 ευρώ για να αντιστάθμισμα της περικοπής των 100,00 ευρώ.

Όμως για να γίνει αυτό (ας υποθέσουμε) θα πρέπει να ξοδέψουμε μέσα στον μήνα

(12,45eu X 40 φορές= 498,00 euro.) Που θα τα βρούμε όμως δεν μας λένε.

Παράδειγμα Β:

  • Μέτρο περικοπής σύνταξης πχ 100,00 ευρώ τον μήνα, δηλαδή  1.200,00 ευρώ ετησίως.
  • Αντίμετρο από τον ΕΝΦΙΑ. Θα μας μειώσουν (υποτίθεται) τον ΕΝΦΙΑ κατά 65% Δηλαδή στα 1880,00 ευρώ που πληρώνουμε ετησίως τώρα θα πληρώνουμε 658,00euro Μόνο!!! 

Έτσι «απλοποιημένα» καταλαβαίνει ο πολίτης  τα λεγόμενα των Υπουργών πχ (βλέπε δηλώσεις κ.κ. Σταθάκη) το ένα ευρώ που θα μου παίρνουν (με άμεση περικοπή από την Σύνταξή μου, η με φορολογία που θα μειώνεται η αγοραστική μου αξία),  τότε ένα ευρώ θα μου επιστρέφεται.   

Eεε!!  Αυτά δεν γίνονται και ούτε μπορούν να ανακοινώνονται. Εκτός και αν νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους.

Βέβαια δεν θα γίνουν ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφω, πάντως να είστε σίγουροι ότι οι περικοπές στα εισοδήματα μας θα γίνουν, και ήδη έχουν ξεκινήσει. Παράδειγμα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν διαβάσετε προσεκτικά τι πληρώνουμε θα πάθετε «ΣΟΚ». Λόγου υπάρχουν οι παρακάτω παρακρατήσεις :

  • ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) δηλαδή : Νησιά/Κοινωνικό Τιμολόγιο/Πολύτεκνοι κλπ. Που σημαίνει ότι την κάθε είδους κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που για την ώρα μπορούμε και πληρώνουμε.
  • ΕΤΜΕΑΡ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).Δηλαδή τα πρόστιμα που πληρώνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ρύπανση του περιβάλλοντος επειδή δεν χρησιμοποιούμε (Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά) και όποια άλλη Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Και το ποιο σκληρό που σήμερα συμβαίνει σε πολλούς συνταξιούχους, είναι η περικοπή που έγινε στο ΕΚΑΣ, με την δικαιολογία ότι δεν το δικαιούνται.

Παράδειγμα :

Συνταξιούχος ΝΑΤ με σύνταξη 632,00 euro σε κάποια φάση το 1996 του έδωσαν επιπλέον 120,00 euro. Προφανώς  είναι το επίδομα του ΕΚΑΣ. Πρόσφατα όμως εδώ και τρεις μήνες κάθε μήνα μειώνετε η Σύνταξη του εν λόγω συνταξιούχου, και σήμερα έχει φθάσει στα 424,00 euro περίπου.

Η απάντηση  από το ΝΑΤ είναι ότι του γίνονται αναδρομικές κρατήσεις για να του πάρουν τα χρήματα που του εδόθησαν ως ΕΚΑΣ από το 01-01-2016 και μετά.  

Το σχόλιο μου για αυτήν την περίπτωση που σίγουρα δεν είναι η μοναδική:

Είναι Αισχρή και απάνθρωπη μια τέτοια μεταχείριση διότι επιδόματα σαν το ΕΚΑΣ και  πολλά άλλα τέτοια εδόθησαν την εποχή της παντοδυναμίας του Τότε …ΠΑΣΟΚ.

Και για την Ιστορία καμαρώστε τους . Το επίδομα αυτό  θεσμοθετήθηκε από το επάρατο ΠΑΣΟΚ  και άρχισε να καταβάλλεται στους συνταξιούχους από 1-Ιουλίου 1996.

Ο τότε  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ  και  σημερινός διάδοχός του ΣΥΡΙΖΑ , αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν ψήφισε το σχετικό νόμο, επειδή το επίδομα του ΕΚΑΣ το θεωρούσε..φιλοδώρημα!

Τώρα όχι μόνο καταργεί για πάντα το ΕΚΑΣ αλλά ζητάει από 80.000 μικροσυνταξιούχους να επιστρέψουν αναδρομικά όσα χρήματα έλαβαν από 01/01/2016, χωρίς να σκέπτονται ότι αυτοί οι άνθρωποι προσάρμοσαν αυτήν την ήδη μίζερη ζωή τους (ίσως και με δική τους ευθύνη κάποιες φορές) πάνω σε αυτό το Επίδομα.     

 Και τώρα πολύ πιθανώς μέσα σε αυτό το «Αλαλούμ» του κόψε-δώσε, επιδόματα, πιθανώς να τους πάρουν πίσω και τον 13ο μισθό  (τον Μποναμά) που τους έδωσαν με το καλημέρα του 2017.

Η απόλυτη λοιπόν διαστροφή, η απόλυτη ασυνέπεια, το απόλυτο ψεύδος. Και δεν φτάνει μόνο αυτό  Ο Πρωθυπουργός στη Βουλή δηλώνει ότι δεν θα ζητηθούν τα χρήματα αυτά, ενώ ταυτόχρονα ψηφίζει το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται η αναδρομική είσπραξη του ΕΚΑΣ (!) για την ώρα.

Ας πάψουν λοιπόν να παραμυθιάζουν τον πολίτη και ιδιαίτερα τους Συνταξιούχους που δεν έχουν κανένα μέτρο πίεσης για την κυβέρνηση ώστε να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, και να μην τους οδηγεί στον «Καιάδα».

Τελειώνοντας η άποψή μου είναι ότι, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλ-Αριστεροί πολιτικοί όπως οι κ.κ. Σούλτς-Ολαντ-Πιτέλα-Mοσκοβισί-Σαπέν-Nταϊσελμπλουμ και όποιοι άλλοι, μαζί με τον δικό μας Αριστερό-Σοσιαλιστή-Δεξιό Αλέξη Τσίπρα, παίζουν το πολιτικό τους παιχνίδι στην πλάτη την δική μας. Έτσι οι πολλά υποσχόμενοι Φίλοι τους για μετά τις εκλογές στις δικές τους πατρίδες, σπρώχνουν την Ελλάδα στον γκρεμό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ