4.4.2013 14:47

Μετατραπήκαμε σε κρατικοδίαιτους, γιατί προσφέρουμε δημόσια υπηρεσία

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας  σας στη στήλη «τα εν … Νίκο & εν δήμω» εν Νίκο, και την αναφορά τους στο πρόσωπο μου θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

Λέτε ότι το ΚΤΕΛ μετατράπηκε σε κρατικοδίαιτη επιχείρηση. Δεν το κρύβουμε. Οι μεταφορές επιβατών εδώ και 30 χρόνια στη Χίο είναι  παθητικές. Τώρα είναι τα πράγματα ακόμη χειρότερα με την κρίση και τα αυξημένα κοστολόγια. Το κόστος καλύπτεται, κατά ένα μέρος, από τα μαθητικά δρομολόγια. Το δικαίωμα του πολίτη της Χίου στη μεταφορά, που είναι δημοσία υπηρεσία, οφείλει να το καλύψει η Πολιτεία. Εκτός αν είναι καλύτερα να το καλύπτουν οι μέτοχοι του Υ/ΚΤΕΛ, όπως συμβαίνει  εδώ και χρόνια…

Ευτυχώς που έχετε προσέξει τη συρρίκνωση του πληθυσμού της χιακής υπαίθρου, την οποία εμείς την πληρώνουμε, αλλά, παρ’ όλα αυτά, όλα αυτά τα χρόνια εμείς συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες της Χίου με το όποιο κόστος. Αυτά μας έχουν οδηγήσει εδώ.

Σας ενοχλεί η ώρα της κίνησης του λεωφορείου και δεν σας ενδιαφέρει αν γίνεται  έστω και το δρομολόγιο αυτό.

Όσο για το μονοπωλιακό καθεστώς που επικαλείστε, το επιστρέφουμε  στην Πολιτεία όπως μας το παραχώρησε. Μακάρι το κράτος να δώσει σε κάθε σχολείο οδηγούς και λεωφορεία, όπως πριν μερικά χρόνια είχε μοιράσει στους «Καποδιστριακούς» Δήμους, και  είδαμε τα αποτελέσματα τους.

Πρέπει να ξέρετε ότι τα λεωφορεία είναι αυτά που βλέπετε λόγω του ότι το κράτος βλέπει όλα τα ΚΤΕΛ τα ίδια. Δηλαδή το ΚΤΕΛ της Πάτρας είναι το ίδιο με το ΚΤΕΛ της Χίου.

Τα μεγάλα λεωφορεία έχουν μεγαλύτερο  συντελεστή μερίσματος και είναι φθηνότερα στην αγορά τους γιατί υπάρχουν πολλά. Αυτό αναγκάζει τους μετόχους να τα λειτουργούν, παρά το μεγάλο τους κόστος.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας, επίκειται η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ. Η απελευθέρωση θα μας σώσει και η Πολιτεία θα καλύπτει το κόστος της συγκοινωνίας όλης της Χίου, ως όφειλε να κάνει εδώ και χρόνια.

Κύριε Διευθυντά, μας προβληματίζει η εμπάθεια του αρθογράφου σας. Δεν ξέρουμε που οφείλεται. Το ΚΤΕΛ από πλευράς του προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με την εφημερίδα σας. Δεχόμαστε την καλοπροαίρετη κριτική απ’ όπου και αν προέρχεται και περιμένουμε την αμέριστη συμπαράσταση της εφημερίδας στο αγώνα μας, για τη διατήρηση της συγκοινωνίας στο νησί και τις μεταφορές των μαθητών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ