5.2.2021 11:48

Μεταναστευτικό: Άγνοια - Επιπολαιότητα ή Μπλόφα;

Η αναγγελθείσα (τελευταία) από τον κ. Μηταράκη επιλογή θέσης στο μικρό Αεροδρόμιο και τις γύρω εκτάσεις στο Θόλος έχει, όπως όλα τα πράγματα, (2) δύο αναγνώσεις.

Η πρώτη είναι, ότι: ο κ. Μηταράκης, αν και χρημάτισε Υφυπουργός Ανάπτυξης επί Κυβερνήσεως Σαμαρά (εκείνου που μας έβαλε τον δυναστικό ΕΝΦΙΑ, αναγκάζοντάς μας να δίδομε στο Κράτος ένα υπερβολικό ενοίκιο για ο, τι ακίνητο τελειωμένο ή όχι δημιουργήσαμε), θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όλη η περιοχή του Θόλους είναι α) ιδιοκτησία του Δήμου Χίου (ως διαδόχου του Ταμείου Σχολικής Περιουσίας Δήμου Χίου) συνολικής επιφάνειας αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων και β) σχεδιάζεται επί δεκαετίες να γίνει Ναυτιλιακό Πάρκο της ΠΑΓΧΟΣΜΙΑΣ ΧΙΩΤΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

Αυτό: έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται από τον Καπ. Παναγιώτη Τσάκο ως επισκευαστικός χώρος σκαφών μέχρις 25 μέτρων, τα οποία θα ξεχειμωνιάζουν στην διευρυνόμενη ήδη αποβάθρα, μεταφερόμενα και επισκευαζόμενα από την μαρίνα Νοσοκομείου.

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ τον Οκτώβριο 2018, ο συνυποψήφιος του κ. Μηταράκη, ο Σταύρος Μιχαηλίδης (Υποναύαρχος Λ.Σ. Ε.Α) παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα πρόταση συνολικής αξιοποίησης του Θόλους προς την ίδια κατεύθυνση, κάτι που ο κ. Μηταράκης  ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Επιπλέον τα γειτονικά χωριά, Συκιάδα, Λαγκάδα, στον ίδιο χώρο, έδωσαν το 1993 πραγματικούς αγώνες κόντρα σε ΜΑΤ και δεν παίρνουν από αντισταθμιστικά οφέλη (καθρεπτάκια για ιθαγενείς) που δηλώνει ότι θα δώσει ο κ. Μηταράκης.

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, οι Συκιαδιώτες - Λαγκαδούσοι και λοιποί έχουν δείξει ότι παραμερίζουν ο,τι φυσιολογικά τους χωρίζει και γίνονται μια γροθιά απέναντι σε όποιον υποβαθμίζει τη νοημοσύνη και το κοινό τους μέλλον, όπως έγινε και με τα τηγανέλαια…

Κατά συνέπεια: πιθανά η αναγγελία για το Θόλος, να ήταν μια μπλόφα του Υπουργού, μια και οι περισσότεροι απ’ αυτούς που ψηφίσαμε, ενεργούν -μέχρι στιγμής- ως Πυθίες χωρίς χρησμούς, δηλαδή χωρίς συγκεκριμένη θέση και λύση, όπως έχει υποδειχθεί από τη στήλη.

Μήπως τώρα που γυρίζει ο τροχός και θα υπογραφεί η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ πρέπει να ξαναγίνομε Χιώτες, Αιγαιώτες, Έλληνες, Ευρωπαίοι για να μη μας οικτίρουν οι επόμενες γενιές;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ