27.11.2017 10:09

Μερικές σκέψεις για τον κολοσσιαίο ιστό

Πρωτοβουλία για την εκπόνηση μελέτης τοποθέτησης μόνιμου ιστού ύψους 25 μέτρων στον νότιο λιμενοβραχίονα του Κεντρικού Λιμένα της Χίου ανέλαβε θεόπνευστος Χιώτης εφοπλιστής. Αυτό απεκάλυψε περιχαρής ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Κέφης και προσδιόρισε μάλιστα τη λήψη της σχετικής απόφασης στην προσεχή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα.

Θεωρήθηκε μάλιστα σκόπιμο, να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η ανωνυμία του ευπατρίδη εφοπλιστή, αφού η δημοσιοποίηση ονομάτων εφοπλιστών δεν είναι ότι καλύτερο στην παρούσα συγκυρία, ενίοτε δε η δημοσιοποίηση αυτή, συνιστά για τους ίδιους, όχι ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός.

Θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχής να χαρακτήριζε γραφικό το όλο γεγονός, εάν σε αυτό εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε η εμπλοκή μιας σειράς οργανισμών και υπηρεσιών του δημοσίου, οι εγκρίσεις των οποίων απαιτούνται για την υλοποίηση του υπερφίαλου έργου, με προεξάρχουσα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α), υπηρεσία -ιδιαίτερα ευαίσθητη- αρμόδια να αποφανθεί για τυχόν κινδύνους  στις αεροπορικές πτήσεις από την τοποθέτηση του κολοσσιαίου ιστού στο λιμάνι της Χίου.   

Απώλεια μέτρου και απουσία αισθητικής θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί στη θέα της υπερμεγέθους σημαίας-δώρου του Μητροπολίτη- κυματίζουσας επί κολοσσιαίου ιστού στο λιμάνι της Χίου, εικόνα που προσομοιάζει σε ανάλογης φαραωνικής αισθητικής, kitsch των εξ ανατολών γειτόνων που ουδεμία σχέση δύναται να έχουν με τον πολιτισμό και τις αξίες του σύγχρονου κόσμου.

«Μέτρον άριστον», συμβούλευε με το ιστορικό του απόφθεγμα ο ρόδιος τύραννος Κλεόβουλος, ένας εκ των επτά σοφών της αρχαιότητας. Να τηρούμε το μέτρο σε κάθε έκφανση του δημόσιου και ιδιωτικού μας βίου υποστήριζε ο αρχαίος φιλόσοφος και η φράση του αυτή ιστορική, πέρασε από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας.   

Ο πατριωτισμός δεν μετράται στα μέτρα του ύψους του ιστού, ούτε στο μέγεθος της σημαίας. Με μέτρα πολιτισμικής και οικονομικής στήριξης θωρακίζονται τα νησιά και όχι με στείρες εθνικιστικές εξαλλοσύνες και γραφικότητες προς τέρψιν θερμοκέφαλων συμπολιτών.

Αιδώς κύριοι. «Μέτρον άριστον» είπαμε…. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ