Άποψη

7/5/14 13:48

τελ. ενημ.: 7/5/14 13:48

Μέρες του ‘94. Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η απερχομένη δημοτική αρχή Χίου έχει προτάξει ως κύριο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στους δυο, για πρώτη φορά εμφανιζόμενους, δημοτικούς συνδυασμούς, την απειρία τους  για τα δημοτικά πράγματα κι επομένως, σε περίπτωση εκλογής του ενός από τους δυο, ως επόμενη δημοτική αρχή, δεν θα ξέρει να διοικήσει το Δήμο.
Ο σοφός λαός λέει ότι ο τσουκαλάς (απερχόμενος δήμαρχος) κολλά τα’ αυτιά του τσουκαλιού όπου τον βολεύει…
Επειδή συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται η στήλη κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει ότι πριν 20 χρόνια, το 1994, εμφανίσθηκε ως Δαυίδ ο νεαρότατος Γεώργιος Καλουτάς απέναντι στον Γολιάθ, τρεις  φορές δήμαρχο Χίου, κ. Γιάννη Μπουμπάρη, τον οποίο  όχι μόνο νίκησε δυο φορές αλλά ως νομάρχης άφησε πίσω του νέα εποχή στην πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, παρά τις προεκλογικές μεθοδεύσεις της απερχομένης δημοτικής αρχής, τα πράγματα δείχνουν ότι η ιστορία θα επαναληφθεί με τον ένα από τους δυο νέους συνδυασμούς να κερδίζει το Δήμο και τον άλλο να ασκήσει γόνιμη αντιπολίτευση με προτάσεις που θα τύχουν αποδοχής, εφαρμογής (πράγμα που δεν συμβαίνει  με την απερχομένη δημοτική αρχή).
Το ευχάριστο κι ελπιδοφόρο είναι ότι  οι νεότερες γενιές άφησαν τον καναπέ και μάχονται για καλύτερες ημέρες με  ενθουσιασμό, σοβαρότητα και μεθοδικότητα που κανείς δεν μπορεί  πια να ανακόψει.
Οι δυο νέοι συνδυασμοί  πρέπει: να μην εφησυχάσουν, να διατηρήσουν και να  ενισχύσουν τις επαφές τους, γιατί τίποτε δεν χαρίζεται, μια και οι αγώνες κερδίζονται με κόπο και συνεχείς προσπάθειες, που τελειώνουν μετά την κήρυξη της νέας δημοτικές αρχής  από το εκλογοδικείο.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση