5.1.2018 20:08

Με τα μάτια προς τα πίσω...

Η χρονιά που πέρασε πήρε την θέση της στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Σε γενικές γραμμές ήταν από τις δυσκολότερες χρονιές της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Δύσκολος χρόνος για τα νοικοκυριά και ανοικοκύρευτος για τον τόπο. Κάνοντας μια ανασκόπηση στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων  της χρονιάς που πέρασε βλέπει κανείς ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους κυριαρχεί το μεταναστευτικό και η εν γένει διαχείρισή του.

Το εν λόγω θέμα επισκίασε τα πάντα και φυσικά απορρόφησε την μεγαλύτερη ενέργεια των οργανισμών σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών προώθησης και ευημερίας του τόπου.

Ελάχιστα ήταν τα δημοσιεύματα ανακοίνωσης προωθημένων ενεργειών και υλοποίησης έργων και αν υπήρξαν ο χρόνος απέδειξε ότι μάλλον αυτά εντάσσονταν στο φάσμα των εντυπώσεων. Το «αυτοδιοικητικό» 2017 δεν έχει να επιδείξει τίποτα αξιόλογο σε έργα υποδομών και ανάπτυξης.

Έχουμε παρασυρθεί στην δύνη μιας καταστροφικής εσωστρέφειας που απορροφά σαν μαύρη τρύπα την ικανότητά μας να αξιολογήσουμε κατά πως πρέπει σημαντικές πρακτικές στην πολιτική. Αποφεύγουμε συνειδητά να συγκριθούμε με άλλες συμπεριφορές μη βρεθούμε κοντύτεροι και εντυπωσιαζόμαστε ακόμα και σήμερα με βερμπαλισμούς «περιθωριακών» πολιτικών προσώπων.

Δυστυχώς τα «προγνωστικά» στον διεθνή τύπο είναι εις βάρος μας και για αυτή την χρονιά, το 2018. Όμως είναι βέβαιο ότι η Χώρα θα ζήσει. Δύο τουλάχιστον είναι οι βασικοί παράγοντες για επιτυχημένη και ταχεία ανάκαμψη: Πρώτον να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι οι πολιτικοί μας είναι ότι και εμείς και δεύτερον (μια και αύριο εορτάζουμε τα Θεοφάνεια) ότι μόνο «ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω» κανένα άλλο ποτάμι.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ