17.11.2014 10:55

Με συμπάθεια και …ανησυχία.

Θα ήτο κρίμα και άδικο και βεβιασμένο, όσα στραβά ανεχθήκαμε για δεκαετίες από τους προηγούμενους, να απαιτούμε να λυθούν δια μιας από τους νέους δημοτικούς άρχοντες (που εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε)

Οστόσο, οι μέρες και οι εβδομάδες περνούν και φαίνονται κάποια δικαιολογημένα σημάδια κόπωσης στο πλήρωμα που ο «καπετάνιος» πρέπει να αντιμετωπίσει, μαζί με όσα σοβαρά και λιγότερο σοβαρά τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς – κληρονομιά των «έμπειρων» απελθόντων.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να αντιμετωπισθεί ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα της έλλειψης υπευθύνων επικοινωνίας και ενημέρωσης (όχι προπαγάνδας) για όσα με διαφορετικό τρόπο από πριν, πρέπει να αρχίσουν ή να πάψουν να γίνονται.

Κατάργηση της κατάληψης πεζοδρομιών και πεζοδρόμων από τα δίκυκλα και αυτοκίνητα.

Καθορισμός με διαγράμμιση του χώρου που έχει παραχωρηθεί στους επαγγελματίες, καθορισμός θέσεων εφοδιασμού και μικρής διάρκειας στάθμευσης για αυτοκίνητα, καθορισμός θέσεων στάθμευσης δικύκλων και ποδηλάτων και πολλά άλλα που ανεβάζουν την ποιότητα ζωής μας και το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

Για τα προηγούμενα –λόγω του κενού που υπάρχει- χρειάζεται να ορισθεί  είτε ένας νέος αντιδήμαρχος ή ένας εντεταλμένος σύμβουλος τάξεως, απομπαχαλοποίησης ή αντιμετώπισης της παραβατικότητας που θα συντονίζει υπηρεσίες Δήμου, Περιφέρειας, Τροχαίας, Λιμεναρχείου, Στρατιωτικής Διοίκησης, για να αντιμετωπισθούν από κοινού και συνολικά, όσα θλιβερά συμβαίνουν στους δρόμους.

Παράλληλα, ένας άλλος εντεταλμένος σύμβουλος θα επιμελείται την άμεση επούλωση των πληγών των δρόμων κλπ που καθημερινά προκύπτουν λόγω παλαιότητα ή αδιαφορίας. Η στήλη ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί αυστηρή και επικοδομιτική κριτική  όπως έχει καθήκον και υποχρέωση να κάνει με δημιουργικές προτάσεις όπως αυτές που κατατέθηκαν στην επιτροπή διαβούλευσης για το ΣΧΟΑΠ Καμποχώρων και για λογαριασμό των Ποδηλατών Χίου στο πρόσφατο δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό.

Δεν κρύβει ότι: Ενοχλείτε από στείρες τοποθέτησης των «εμπείρων» προηγούμενων που καταναλώνουν τον χρόνο χωρίς προτάσεις προσφοράς, άλλα μόνο με το όπλο της εκλογής τους ως αιρετών.

Καλό για τον τόπο, είναι, τέτοιες συμπεριφορές να τερματιστούν, διαφορετικά θα τερματιστεί η πολιτική διαδρομή όσων τις συνεχίζουν.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ