15.7.2013 14:35

Με κατεύθυνση προς τα αριστερά

Το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ και η στοχοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Παιδείας με την άνευ σχεδίου, δήθεν μεταρρύθμιση, στα πλαίσια των διαταγών της τρόικας ,ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Ένα χρόνο τώρα ,η πιο σκληρή έκδοση της αντιλαϊκής δεξιάς κυβερνά τον τόπο, με το επίπλαστο πρόσχημα της σωτηρίας της χώρας και της αποτροπής από τη χρεοκοπία, τσακίζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με μειώσεις μισθών και συντάξεων ,απίστευτη φορολογία, χαράτσια, αντιλαϊκά μέτρα.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι όλα όσα υπόκειται αυτόν τον ένα χρόνο ο Ελληνικός λαός, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά τα επέβαλλε με την στήριξη δημοκρατικών κομμάτων -ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- και εσχάτως συγκυβερνώντας μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Δικαιωματικά, θα μείνω στο πάλαι ποτέ Λαϊκό αυτό κίνημα. Το υποστήριξα πολλά χρόνια, έως ακόμα και τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, με την ελπίδα ότι έστω με τις περιορισμένες πια δυνάμεις που του έδωσε -και δικαίως- ο Ελληνικός λαός) να μάθει από τα λάθη των προηγούμενων ηγεσιών του και να βρεθεί ξανά κοντά σ’ αυτούς που πάντα στήριζε και πάντα το στήριζαν.

Κι όμως , η σημερινή του ηγεσία προτίμησε αυτό το καταταλαιπωρημένο κόμμα να κάνει τον αχθοφόρο της πιο αντιλαϊκής δεξιάς κυβέρνησης. Να γίνει συνοδοιπόρος με αυτούς που κατονόμασαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, ιστορικό ηγέτη του κόμματος,  ως καταστροφέα της χώρας. Η εξέλιξη λοιπόν απολύτως αναμενόμενη. Η αντίδραση στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ φυσιολογική. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των απλών και άδολων ψηφοφόρων του κινήματος ,ανέκαθεν, ήταν βαθειά δημοκράτες με κατεύθυνση προς τα αριστερά και ποτέ προς τα δεξιά. Ήταν απολύτως φυσικό να εγκαταλείψουν το κόμμα αναζητώντας έκφραση αριστερότερα. Κανέναν δεν επηρέασε η υπερφίαλη και αλαζονική δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι όσοι εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μονάσουν πολιτικά. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο παραμονής σε έναν φορέα που δεν τον εκφράζει πλέον.

Η εκφρασμένη κατ’ επανάληψη στο παρελθόν άποψη μου είναι ότι λύση μπορεί να δώσει η συμπαράταξη ενός μεγάλου ενιαίου κεντροαριστερού φορέα με ξεκάθαρη όμως ομογενοποιημένη πολιτική κατεύθυνση.

Ως επί σειρά ετών αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχοντας γνώση εκ των έσω για τις ανάγκες της δεν θα μπορούσα να συναινέσω στην υποβάθμιση της.

Σχολικοί φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί που επιτελούν σημαντικό έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου.

Η επίθεση στους εκπαιδευτικούς, δείγμα της δουλειάς των οποίων είχα την τύχη να διαπιστώσω ζώντας τους καθημερινά αφού είχα την ευθύνη των ΝΠΔΔ Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας του Δήμου Χίου, θα έχει συνέχεια.

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε σε μόνιμη εγρήγορση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ