23.5.2017 17:23

Μας πήραν χαμπάρι

Η συντήρηση του ρεύματος των Τούρκων επισκεπτών προς το νησί μας συνεχίστηκε για ένα ακόμη τριήμερο. Προφανώς οι θετικές εντυπώσεις που αποκομίζουν οι γείτονες από την συναναστροφή τους με την τοπική οικονομία είναι τέτοιες που ενισχύουν μια πιθανή ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση.

Από την «τριβή» όμως οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί πολλά πράγματα που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα. Αυξάνουν τις απαιτήσεις τους, αναγνωρίζουν τα «τρωτά» σημεία μας (που δεν είναι άλλα από την οικονομική μας ανάγκη), δυσκολεύουν σε αρκετές περιπτώσεις επαγγελματίες με τα αιτήματά τους.

Έμπορος της πόλης μου μετέφερε ότι ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πολλές φορές πέφτει πάνω στην ατάκα «εμείς είμαστε ο τουρισμός σας», διαπίστωση που δεν είναι ψέμα αλλά σηκώνει πολύ κουβέντα. Δίκαια οι επαγγελματίες το προσπερνούν, όπως προσπερνούν και πολλά άλλα, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όμως ας είμαστε ρεαλιστές. Όσο η τουριστική κίνηση αντιμετωπίζεται μονοδιάστατα, τόσο οι μοναδικοί –Τούρκοι- επισκέπτες θα ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους περισσότερο. Το αν μπορούμε να τις ικανοποιούμε ως αγορά και ως κοινωνία είναι άλλο ζήτημα. Όμως προφανώς έχουμε μπει σε μία τροχιά όπου τα πάντα λειτουργούν για την ικανοποίηση των γειτόνων τουριστών και αυτό αργά ή γρήγορα θα έχει και συνέπειες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ