10.1.2017 14:28

Κυριάκος Μητσοτάκης – η θρυαλλίδα της νέας μεταπολίτευσης

Εντός 4 μηνών από «αουτσάιντερ» καταφέρνει να «κόψει πρώτος το νήμα» και να εκλεγεί αρχηγός. Σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε να αντιστρέφει το πολιτικό σκηνικό. Να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να γίνει «εν αναμονή» πρωθυπουργός. Χωρίς λαϊκισμούς. Μιλώντας για αυτά που χρειάζεται να γίνουν.

 Όντως το καραβάνι προχωρά και ας ουρλιάζουν τα σκυλιά... Προχωρά για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική τομή, απαραίτητη πλέον για να την ελληνική κοινωνία και την πολιτική ζωή της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εκλογή του και με τον ένα χρόνο στην ηγεσία της ΝΔ δίνει μία νέα δυναμική και στην παράταξη και στη Χώρα. Αντέστρεψε την καθιερωμένη «πολιτική λογική»: Απόκοψε τον λόγο της ΝΔ από το λαϊκισμό. Διαμορφώνει συνθήκες εμπιστοσύνης με την κοινωνία προτάσσοντας την αλήθεια, ακόμη και όταν δεν είναι αρεστή. Επιμένει στην ενότητα της κοινωνίας, δίνοντας σαφές στίγμα της φιλελεύθερης προσέγγισης της ΝΔ. Προχώρα στην ολοκλήρωση των προγραμματικών θέσεων μέσω της «Συμφωνίας Αλήθειας». Έχει καταφέρει να υπερβεί τη στείρα αντιπαράθεση μνημονιακών – αντιμνημονιακών και οικοδομεί στις λύσεις των προβλημάτων και όχι στην επισήμανση τους ή την στείρα καταγγελία τους. Επενδύει στη συμπόρευση όλων των δυνάμεων που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην πρόοδο, αφήνοντας πίσω τις διαχωριστικές γραμμές αλλά και τους νεοσυντηρητικούς της αριστεράς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ως η αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη που αποκαθιστά την αξιοπιστία της Χώρας.

Παράλληλα προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο κόμμα της ΝΔ: Ανανέωσε το στελεχιακό δυναμικό. Διαμόρφωσε νέο καταστατικό, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται απαγόρευση δανεισμού από τράπεζες, ασυμβίβαστο κομματικής και κυβερνητικής θέσης. Δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εμπλακούν με την πολιτική μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών. Καθιέρωσε την αξιολόγηση ως βασική αρχή στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού.

Σε αυτή την πορεία όντως κάποιοι «ουρλιάζουν» άλλοτε για την ενότητα της ΝΔ. Άλλοτε για τον ίδιο τον Κυριάκο, με λυσσαλέες επιθέσεις των «γνωστών – αγνώστων» trolls των προπαγανδιστών του Μαξίμου. Εκτός του ότι διαψεύδονται καθημερινά, ματαιοπονούν. Και αυτό γιατί δεν έχουν αντιληφθεί την ανάγκη της Χώρας για αλλαγή. Την ανάγκη να ξεμπερδεύουμε με το χθες και ότι μας οδήγησε την πολυετή και επώδυνη κρίση, αυτό δηλαδή που η σημερινή κυβέρνηση εκπροσωπεί.

Προφανώς υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη. Και στη ΝΔ και στη Χώρα. Κυρίως, κατά τη γνώμη μου, να αντιστραφεί η αυξημένη – εν πολλοίς δικαιολογημένη - δυσπιστία απέναντι στην πολιτική. Και αυτό γιατί η πολιτική θα λύσει τα αδιέξοδα που και η ίδια συνέβαλλε στο να δημιουργηθούν. Αλλά και η απογοήτευση που δίνει χώρο σε μορφώματα, επιτομή του λαϊκισμού, που επιχειρούν να εμφανίζονται ως αντισυστημικά, είτε με αριστερό, είτε με δεξιό, είτε με ακομμάτιστο μανδύα.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως Πρωθυπουργός, θα κληθεί να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της εργασίας και της αγοράς. Καλείται να δικαιώσει την παραγωγική Ελλάδα. Ακόμη περισσότερο οφείλει να αποτελέσει τη θρυαλλίδα της νέας μεταπολίτευσης. Πιστεύω ακράδαντα ότι και θέλει και μπορεί και θα το αποδείξει σύντομα ως Πρωθυπουργός.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ