7.11.2013 11:53

Κυκλοφορική αποσυμφόρηση και οικονομική ανάπτυξη Προκυμαίας

Η στήλη δεν διαθέτει ούτε ειδικούς συμβούλους, ούτε Τεχνική Υπηρεσία, όπως η δημοτική αρχή Χίου.

Προσπαθώντας να αφυπνίσει συνειδήσεις αιρετών και υπηρεσιακών και να βγάλει από την αφάνεια  διαχρονικά προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους πολίτες και υποσκάπτουν το μέλλον τους, επιστρατεύει – κάθε φορά- τις γνώσεις, το ενδιαφέρον και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από περιοδικές επαφές που είχε  την τύχη να έχει, ώστε να αποκτήσει εκτός από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοοτροπία και σκέψη τα 46 χρόνια που πέρασαν  από τότε που άφησε το Πολυτεχνείο.

Δυστυχώς, παρά τους πλούσιος εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που μας δόθηκαν και εξακολουθούν να δίδονται, ελάχιστα προβλήματα  λύνονται, διότι έχει επιστατήσει ο αρχηγικός σχεδιασμός παρά τα περί Δημοκρατικού υποστηριζόμενα.

Για παράδειγμα: Για το κυκλοφορικό  της πόλης  έχουν γίνει πολλές προτάσεις – μελέτες με κύρια  του καθ. κ. Κ.Ηλιόπουλου, η οποία, με ευθύνη της Τ.Υ και αιρετών, είτε δεν εφαρμόστηκε (αντιδρόμιση Εγκρεμού) ή  μεταλλάχθηκε (κυκλικός κόμβος έναντι φρουρίου) όπου στήθηκε και υπερμέγεθες περίπτερο για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους, για να «διευκολύνει» και την …ορατότητα. Απλούστερες προτάσεις αποσυμφόρησης της Προκυμαίας το βράδυ με χρήση των υπολοίπων δρόμων και μονοδρόμιση προς βορρά της οδού Λάδης παλαιότερα, δεν έτυχαν  αποδοχής από τις δημοτικές αρχές Μεννή και Βρουλή, που επέμεναν είτε στο μπάζωμα του Κάστρου ή στην αχρηστία της νέας ιχθυόσκαλας με προσωρινούς δρόμους, δηλ. μέχρι την ολοκλήρωση του περιφερειακού.

Η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Π. Λαμπρινούδη έχει στα  χέρια την καυτή πατάτα που λέγεται συνολική αξιοποίηση του κεντρικού λιμένα, κάτι που με τους καταλλήλους πολιτικούς και τεχνοκρατικούς χειρισμούς  μπορεί να την κάνει ευλογία για τον τόπο, εκμεταλλευομένη θετικά και τη μαρίνα  που θα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Δύστυχος μέχρι στιγμής αρκείται σε συντήρηση των ξύλινων παγκακιών (πολύ σωστά), στην  «αναβάθμιση» των αντιλειτουργικών πέτρινων παγκακιών, (ψηλότερα κατά δέκα πόντους), στην τοποθέτηση πήλινων πιθαριών  που έχουν αρχίσει να προβληματίζουν για τη διατήρηση  τους, μιας και θρυμματίζονται, βαδίζοντας χωρίς μπούσουλα που λέγεται μελέτη ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα: Υποβάθμιση της προκυμαίας, κλείσιμο  καταστημάτων με τα απομείναντα να φυτοζωούν περιμένοντας από τους γείτονες το (οικονομικό) φιλί της ζωής, της στιγμή που με μια αλλαγή  νοοτροπίας και πρακτικής το λιμάνι θα μπορούσε να γεμίσει  θαλαμηγούς, κότερα και κρουαζερόπλοια, που θα αφήνουν χρήματα.

Το χειρότερο  είναι ότι μέχρι στιγμής  τις παραινέσεις της στήλης ο κ. Λαμπρινούδης  τις εκλαμβάνει ως απειλές προσωπικές ή συμφερόντων  και αντιδρά αρνητικά.

Η στήλη  θεωρεί ότι  απλά κάνει το καθήκον της, προσδοκώντας τη δικαίωση της από την τοπική κοινωνία προς την οποία  κύρια απευθύνεται.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ