12.5.2016 16:05

Κυβέρνηση πολιτικής απάτης

Είπαν «θα σχίσουν τα μνημόνια» και φέρνουν διαρκές μνημόνιο με τον «αυτόματο κόφτη δαπανών» που οι ίδιοι πρότειναν! Δηλαδή νέες μειώσεις μισθών και κοινωνικών δαπανών. Τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση!

Είπαν έχουμε σκοπό «να εκκινήσει η συζήτηση απομείωσης του χρέους», αλλά ξέχασαν ότι η συζήτηση αυτή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο 2014 και είναι οι ίδιοι που τη διέκοψαν προκαλώντας εκλογές. Και ο λογαριασμός μεγαλώνει για όλους τους πολίτες κάθε ημέρα. 3,8 δισ. είναι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. Και άλλα τουλάχιστον 2 δισ. αναμένονται τις επόμενες ημέρες, άμεσα. Και έρχεται και «κάβα» μέτρων 3,5 δισ. Ευρώ.

Είπαν δεν υπάρχουν περικοπές στις συντάξεις και  προχωρούν σε κατάργηση του ΕΚΑΣ, ακόμη και μέσα στην τρέχουσα χρονιά για όποιον λαμβάνει σύνταξη πάνω από 665 Ευρώ. Παράλληλα μειώνουν κατά 25% τις αναπηρικές συντάξεις και προχωρούν σε μείωση από 10 έως 35% για όποιον βγει σε σύνταξη από τη δημοσίευση του νόμου και μετά. Ακόμη μειώνουν  τη κατώτατη σύνταξη (όπως και αν την πει κανείς εθνική ή βασική) από 486 Ευρώ το μήνα σε 384 Ευρώ, για 15 έτη δουλειάς.

Είπαν δεν θίγουμε τα εισοδήματα, ειδικά των χαμηλόμισθων. Αντ’ αυτού  μονιμοποίησαν την «εισφορά αλληλεγγύης» ενσωματώνοντας τη στη φορολογική κλίμακα και μείωσαν το αφορολόγητο για να πληρώνει φόρο ακόμη και το μηνιαίο εισόδημα των 680 Ευρώ. Προφανώς οι έχοντες και κατέχοντες είναι αυτοί που λαμβάνουν 680 Ευρώ το μήνα! Επίσης  αύξησαν αγροτικές εισφορές κατά 500 Ευρώ το χρόνο ενώ αύξησαν τον φόρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το 26 στο 29%.

Είπαν οι νέοι είναι το μέλλον και τσακίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, οικονομολόγους, δικηγόρους κα. Γιατί τι είναι όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο κέρδος 12.000 να του απομένει εισόδημα 4.258 Ευρώ, δηλαδή μόλις το 35% και το άλλο 65% να είναι εισφορές και φόροι. Πιθανώς και αυτοί είναι το «μεγάλο κεφάλαιο»!

Θέλουν να κρύψουν, αλλά δεν μπορούν, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην εξουσία. Τίποτα άλλο. Και το κόστος της παραμονής το πληρώνουμε όλοι και με το παραπάνω. Κάθε ημέρα και πιο ακριβά, με νέους φόρους. Αποτελούν την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και πρέπει να φύγουν άμεσα.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ