31.8.2019 17:11

Κύριοι της Ν.Δ…γρηγορείτε...

Χρόνια τώρα γνωρίζουμε καλά, ότι ένας μοχλός πίεσης που έχει η Τουρκία στα χέρια της, και τον χρησιμοποιεί όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις, είναι το μεταναστευτικό. Με το πρόβλημα αυτό πιέζει την Ελλάδα σε αφόρητο βαθμό, αλλά και την Ευρώπη, αφού επιφέρει κοινωνικές αναταραχές και πολιτικές ανακατατάξεις, με άνοδο των ακραίων δυνάμεων.

Το σύστημα διακίνησης μεταναστών, μέσα στην Τουρκία, είναι πολύ καλά οργανωμένο σε διάφορα επίπεδα και στρώματα της τουρκικής κοινωνίας και ταυτόχρονα αρκετά επικερδές. Τελευταία οι ροές προέρχονται από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, που φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις της TurkishAirlines, κάνοντας είσοδο στην τουρκική επικράτεια με κανονικά έγγραφα, τα οποία όμως έχουν χαθεί όταν θα φθάσουν στα ελληνικά νησιά. 

Τα μέσα και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν (βάρκες, σωσίβια κ.α) πωλούνται με εξαιρετική ευκολία παντού, τα ξενοδοχεία διαμονής γνωστά, και οι μόνοι τελικά που κάνουν πως δεν τα ξέρουν η δεν τα βλέπουν είναι η στρατοχωροφυλακή και η αστυνομία.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό, κατά τα έτη 2015-2016 τα γνωρίζουμε και τα υφιστάμεθα μέχρι και σήμερα. Άσκησαν πολιτική βασισμένη σε ιδεοληψίες, όπως αυτή  των ανοικτών συνόρων, ενώ δεν έδειξαν διατεθειμένοι να κάνουν χρήση των θετικών προνοιών της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας.

Το φαινόμενο αρχίζει σιγά – σιγά να γιγαντώνεται και πάλι, η Τουρκία απομονωμένη από το δυτικό συνασπισμό, λόγω των εναγκαλισμών με τη Ρωσία, και της συμπεριφοράς της στη Συρία και την Κύπρο, χρησιμοποιεί εκ νέου το μοχλό του μεταναστευτικού για να εκβιάσει. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις,  και να διατάξει το Λ.Σ να φυλάξει τα σύνορα, να λύσει το γόρδιο δεσμό των διαδικασιών ασύλου, ώστε να αρχίσουν οι επιστροφές στην Τουρκία,γεγονός που θα αποτελέσει τροχοπέδη στις ροές, και να ζητήσει από την Ε.Ε να συνάψει διμερείς συμφωνίες επιστροφών με τις χώρες προέλευσης.

Η χώρα μας, όπως κάθε δημοκρατικό κράτος που σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις του,υποχρεούται να εξασφαλίσει συνθήκες διεθνούς προστασίας σε αυτούς που πράγματι δικαιούνται την προστασία.

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αδυνατούν να σηκώσουν μια νέα μεταναστευτική κρίση, τη στιγμή που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές από την προηγούμενη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ