9.10.2018 10:57

Ξεπουλούν την ελληνική –δημόσια– περιουσία, ερήμην του λαού !

Όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, εάν συνέβαιναν από μια άλλη –οποιαδήποτε– κυβέρνηση, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν…

Όμως, από την κυβέρνηση των ΄΄μπαχαλάκηδων΄΄, των μη εχόντων ηθικούς φραγμούς και ιδεώδη, με μόνο κίνητρο την παραμονή στην εξουσία, όλα είναι δυνατά.

  Ο σοφός Ντοστογιέφσκι έλεγε <<χωρίς Θεό τα πάντα επιτρέπονται>> ! Έ, για τη σημερινή κυβέρνηση, σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου της, βρίσκουν πλήρη εφαρμογή τα λόγια αυτά του Ρώσου φιλοσόφου και συγγραφέα.

   Έτσι, οι πρώην ΄΄ωά (αυγά) πετούντες΄΄ στις παρελάσεις, οι φωνασκούντες επί δικαίων και αδίκων, τα παιδιά των κομματικών σωλήνων, οι ανίκανοι να τιμωρήσουν μια χούφτα αντιεξουσιαστές, ξαναχτύπησαν. Κορόιδεψαν τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα του μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, ότι θα του δώσουν πίσω ότι του πήραν οι προηγούμενοι, ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη στα διόδια ! Και αυτοί, όχι μόνο δεν τα κατήργησαν όλα αυτά, αλλά υπέγραψαν άλλα δυο μνημόνια λιτότητας και πείνας έχοντας οδηγήσει τον λαό στις αυτοκτονίες και την κατάθλιψη που καλπάζει στις ημέρες μας !

Τελευταίο επίτευγμα της ροζ <<αριστερόμπλέ>> άθλιας συγκυβέρνησης είναι η παραχώρηση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κοινόχρηστων χώρων (ακόμη και αρχαιολογικών μνημείων- κι ενώ λένε ότι αυτά εξαιρούνται, εν τούτοις τα έχουν συμπεριλάβει), κλπ. στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) δίχως να ερωτηθεί κανένας πολίτης και καμία τοπική κοινωνία.

Αυτοί, που άλλοτε διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για οτιδήποτε αφορούσε παραχώρηση σε οιονδήποτε (δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, Ελληνικό ή ξένο), με μεγάλη ευκολία και απύθμενο θράσος ήλθαν σήμερα (ως άλλοι Στάλιν- διότι αυτά μόνο επί φασίστα Στάλιν και επί κομμουνισμού στην ΕΣΣΔ γίνονταν !) να ξεπουλήσουν τα ακίνητα του Δημοσίου και να τα βάλουν ενέχυρα στα χέρια των δανειστών της Ελλάδας για 100 Χρόνια. Δηλαδή υποθήκη μέχρι την περίοδο των δισεγγόνων μας…!

Η Κεντρική Ένωση Δήμων της Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με ομόφωνη Απόφασή της εξέδωσε Ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Με τις Υπουργικές Αποφάσεις ΦΕΚ Β΄2317/19-06-2018 και ΦΕΚ Β΄2320/19-06-2018 δημοσιεύθηκε η λίστα των ακινήτων του Δημοσίου και η απόφαση παραχώρησής τους στην ΕΤΑΔ. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του υπερταμείου-ΕΕΣΥΠ την 14η/06/2018.

Η παραχώρηση αυτή των ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ και ταυτόχρονα στο υπερταμείο, σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους δανειστές για 100 χρόνια, παραχωρώντας τους συγχρόνως τη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους και σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ακόμη και την πώλησή τους.

Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει αντίθετους αφού πέραν των άλλων μνημονιακών περικοπών στην τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας, αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σ΄αυτή την εκχώρηση και απαιτεί την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες.

  Ειδικότερα, στη Χίο, φαίνεται στη λίστα των παραχωρήσεων να εγγράφονται 34 ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το κτίριο του πρώην κινηματοθεάτρου REX, το οποίο ήδη έχει παραχωρηθεί από δεκαετιών στο Δήμο Χίου. Για το ζήτημα αυτό κατατέθηκε ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής κ. Θεοχαρόπουλο και αναμένεται απάντηση.

 Η αντίδραση της τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι δυναμική. Κανένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Οι πολιτικές αυτές μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ως φαίνεται η ιστορία επαναλαμβάνεται στο διάβα του χρόνου και τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Ωστόσο, η φερόμενη και αυτοτιτλοφορούμενη <<αριστερά>> που μας κυβερνά θα πρέπει σύντομα να λάβει ένα ηχηρό πολιτικό ράπισμα, διότι και τις δικές της αρχές καταπάτησε αλλά και τον λαό εξαπάτησε …!!!-

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ