19.7.2013 18:18

Κρείττον το σιγάν Κύριε Μυριαγκέ !

Η Κυβέρνηση τελικά απεδείχθη συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών. Το συμβόλαιο θανάτου εξετελέσθη επιτυχώς. Χιλιάδες άνθρωποι είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται με μία απλή ανάταση χεριών μόλις εκατόν πενήντα τριών αδίστακτων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι μεταξύ τους συγκαταλέγονται και «οι δικοί μας»  Μουσουρούλης και Τριαντάφυλλος. Τι να κάνουν άλλωστε. Δεν είναι άλλωστε δική τους εφεύρεση οι ανθρωποθυσίες. Στο διάβα των αιώνων υπήρξαν αρκετές Ιφιγένειες. Εξάλλου η Χίος είναι το νησί που ο πρωτομάστορας για να κτισθεί το γεφύρι θυσίασε την κόρη του.

Με μόνη διαφορά ότι τώρα γκρεμίζουν. Καταστρέφουν ότι απέμεινε όρθιο μετά από τρία μνημόνια. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με όλα εκείνα τα «παρωχημένα» που εμποδίζουν να πάει ο τόπος μπροστά.

Είναι η ώρα της δουλειάς. Δεν έχουν χρόνο να απολογούνται στους πολίτες που κορόιδεψαν και υφάρπαξαν την ψήφο τους. Τώρα σιωπούν. Τον άχαρο ρόλο του συνηγόρου τον εκχωρούν σε άλλους. Εν προκειμένω στον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου στον και καθηγητή κύριο Μυριαγκό. Αλήθεια η τοπική ΕΛΜΕ ενημερώθηκε για τα καμώματα του;

Βρήκε την κατάλληλη ώρα ο κύριος Μυριαγκός να εκθέσει τις απόψεις του περί χρηστής λειτουργίας του Δημοσίου και με μανιφέστο που εξέδωσε  εκθέτει τον εαυτόν του και τον Δήμαρχο που τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση, ανεπανόρθωτα.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τις απόψεις του Δημάρχου για τον χαρακτηρισμό «τσάμπα μάγκες» που απέδωσε ο κύριος Μυριαγκός στους εργαζόμενους του Νομικού Προσώπου.

Βεβαίως φρόντισε προηγουμένως ο κύριος Μυριαγκός να διαχωρίσει τους εργαζόμενους, σε υπάκουους που με οικεία βούληση δε συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου, και σε εκείνους που δεν πτοούνται από τις απειλές του για πειθαρχικές διώξεις και αγωνίζονται για να περισώσουν τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.

 Δε γνωρίζω τη συνδικαλιστική δράση του κυρίου Μυριαγκού όμως το νόμο 1264/1982 για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων φαίνεται να τον γνωρίζει και τον επικαλείται στο μανιφέστο του. Έψαξε λέει και δε βρήκε διάταξη που να επιτρέπει τις καταλήψεις. Όπως για να τον βοηθήσω να μην ψάχνει άδικα, δε θα βρει στο νόμο και άλλες δράσεις, που κάποιος ενδεχομένως μπορεί να επιλέξει όταν στο σπίτι πεινάνε τα παιδιά του και η ζωή του έχει καταστραφεί.

 Αφού αρέσκεται ο κύριος Πρόεδρος να επικαλείται αριθμούς και νούμερα κατά τα ειωθότα των κυβερνόντων και αφού ο ίδιος απορρίπτει τις καταλήψεις ως αγωνιστική δράση, να μας αναφέρει τα ποσά των περικοπών του μισθού του από απεργίες που έκανε για να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του καθηγητές που σήμερα απολύονται και πετιούνται στο δρόμο από την Κυβέρνηση. Έτσι για να μάθουμε και τους τσάμπα μάγκες που αναφέρει στην επιστολή του ο κύριος Πρόεδρος.

Κύριε Μυριαγκέ αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι, το σύνολο των πολιτών δέχεται ολομέτωπη επίθεση από την Κυβέρνηση των δανειστών και των εργολάβων. Τούτη τη στιγμή επιβάλλεται από τον καθένα να προσφέρει το μέγιστο των δυνάμεων του στον αγώνα για υπάρξει αύριο σε αυτό το τόπο. Οι εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο έκαναν τις επιλογές τους. Όσο για σας θα είναι καλύτερα να σιωπήσετε.

Κρείττον το σιγάν Κύριε Μυριαγκέ!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ