23.6.2016 18:37

Κωνσταντινούπολη 1919 και 2016

Τακτοποιώντας τα χαρτιά μου (αυτό είναι το άγχος μου) βρήκα μεταξύ των άλλων μια φωτογραφία του συγχωρεμένου του πατέρα μου σε ηλικία στράτευσης, που ανεβασμένος σε μια σκαλωσιά μπογιάντιζε τη γέ­φυρα του ΒΠ (Βασιλικό Πολεμικό!) «ΑΕΤΟΣ». Πίσω από τη φωτογραφία γράφει τη χρονολογία, πού είναι και τί κάνει[1].

Η φωτογραφία αυτή μου έφερε στη μνήμη μου τη συνομιλία μου με έναν υπέργηρο ασθενή στο ιατρείο μου, προ εικοσαετίας και πλέον, ο οποίος όταν του είπα ότι ο Καπετάν-Γιάννης ήταν πατέρας μου… έβαλε τα κλάματα και μου εξομολογήθηκε ότι συνυπηρετούσαν στο ΒΠ «ΑΕΤΟΣ». Έκτοτε είχα 1-2 επιστολές του και κατόπιν… εσιώπησε (μάλλον απέθανε).

Με τον πρόλογο αυτό και το κείμενό μου θέλω να μεταφέρω στους αναγνώστες τον προβληματισμό μου: πώς τα καταφέραμε και μετά από τόσες δόξες (είχαμε φτάσει με τους συμμάχους μας μέχρι και στην Πόλη), σήμερα μόνο συγνώμη δεν ζητάμε από τους «φίλους» μας τους Τούρκους που τους… ενοχλούμε. Τα αεροπλάνα τους πετάνε (σχεδόν) ελεύθερα στον ουρανό μας και τα πλοία τους μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν στις θάλασσές μας (με ή χωρίς «πρόσφυγες»). Ευτυχώς που συντηρούν με τον τουρισμό και τα νησιά μας!!!

Πού καταντήσαμε Θεέ μου! Κι επικαλούμενος τον Θεό επανέρχομαι στην Κωνσταντινούπολη του 2016! «Κοράνι στην Αγιά Σοφιά» είναι η είδηση και… συγκινηθήκαμε και… κινητοποιηθήκαμε (μέχρι και τον… Ομπάμα φωνάξαμε για να μας βοηθήσει)! Και οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι τον… «χαβά» τους. Κάνουν… αντιπερισπασμό: βάζουν τους Τσάμηδες να απαιτούν… αποζημιώσεις! Κι εμείς; Εμείς; Εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας!...

Βέβαια με την οικονομική δυσπραγία και με το «προσφυγικό» δεν έχομε και πολλά πράγματα να κάνομε! Αντίθετα κλείνομε τα στρατόπεδά μας ή τα μετατρέπομε σε ενδιαιτήσεις προσφύγων (hot spots τα λέμε τώρα στα γνήσια… Ελληνικά)!

 

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Προσφάτως σε κάποια εφημερίδα είδα τον… Κίσινγκερ σε αναπη­ρική πολυθρόνα σε ηλικία 94 ετών(!) να δίδει… συνέντευξη!!! Έχομε πολλά πάθει και άλλα τόσα… διδαχθεί από αυτόν τον άνθρωπο. Είναι αυτός που είχε διατυμπανίσει ότι «την Ελλάδα θα την υποτάξομε εκ των ένδον» και μέχρι τώρα πάει καλά το σχέδιό του: χάνομε τη γλώσσα μας (…ΟΚ?), χάνομε τη θρησκεία μας (βαθμηδόν τα εικονίσματα… εξαφανίζονται), και με την «ένεση» μερικών χιλιάδων «προσφύγων» (και παλαιότερα και… Αλβανών), χάνομε και τα γονίδιά μας!

Συγχωρήστε με, δεν είμαι ρατσιστής, αλλά, αλλά, αλλά…
[1]     «Στην Κωνσταντινούπολη μπογιαντίζοντας τη φάτσα της γέφυρας του Αετού. Άνοιξις 1919.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ