30.1.2018 9:55

Κολλήσαμε στις … αυθεντίες, ενώ υπάρχει κόσμος να βοηθήσει να αλλάξει ο τόπος μας

Δεν ξέρω αν πήραν τα μυαλά μου … αέρα, πάντως είχα καιρό και να περπατήσω τόσο ψηλά, στα απάτητα σημεία του νησιού μας, και να ευχαριστηθώ τη συντροφιά ανθρώπων που δεν μπλέκονται διαρκώς … στα πόδια της επικαιρότητας. Κι εκεί γέμισαν οι μπαταρίες της αισιοδοξίας, όταν κανείς διαπιστώνει πως, πέρα από τις … αυθεντίες του κάθε είδους, εκείνους που έχουν γεννηθεί να τα ξέρουν όλα και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, απόλυτοι κι αυταρχικοί, αν τολμήσεις να τους αμφισβητήσεις, έχει κι άλλο υλικό το νησί.

Μια νέα γενιά παιδιών, με γνώση και κυρίως με διάθεση να την εκφράσουν αλλά και να τη συνδιαμορφώσουν, ακούγοντας και τον αντίλογο. Αυτό δηλαδή που έψαξαν πολλοί να βρουν στα άφθαρτα πρόσωπα της σημερινής δημοτικής αρχής, έπαιξαν κι … έχασαν.

Αυτά τα παιδιά έχουν αποστασιοποιηθεί απ’ τα καθιερωμένα κοινά, φτιάχνουν τις δικές τους μικρές συλλογικότητες, καθώς κατάλαβαν  πως αυτές μπορούν να μείνουν αδιαπέραστες από το δηλητήριο που εκτοξεύεται έναντι όποιου τολμήσει να ξεμυτίσει κι εκφραστεί χωρίς να λάβει την άδεια της κάθε … αυθεντίας.

Στην αρχή τα βλέπεις έντονα διστακτικά στην πρόταση – πρόκληση να δοκιμάσουν μια πιο δυνατή συμμετοχή τους στον κοινό μας βίο, πέρα από τη χομπίστικη τους ενασχόληση. Με πολύ διάλογο όμως, σχετικά σύντομα ενστερνίζονται την ανάγκη αναδιάταξης του σημερινού πολιτικού και αυτοδιοικητικού μας προσωπικού, φτάνει να βρεθεί η φερέγγυα ηγεσία για να ακουμπήσουν πάνω τους τα όνειρα που κάνουν κι εκείνα για τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους.

Έκλεισα την Κυριακή μου κουρασμένος απ’ τα χιλιόμετρα της ανάβασης, αλλά και με ανάκτηση της ελπίδας. Υπάρχει υλικό στο νησί, βρίσκεται σε αναμονή και περιμένει κάποιους να το διεγείρουν. Θα ακολουθήσει τότε το πρόσταγμα και θα αναζητήσει τους διαφορετικούς από τους σημερινούς τρόπους να ξεκολλήσει το κάρο της Χίου από τις λάσπες.  Ποντάρει κι αυτό στις δυνατότητες του τόπου κι έχει τη διάθεση να αφιερώσει κάποιες λίγες δυνάμεις για να τις αναδείξει.

Τελικά η αχτίδα που περιμένουν κάποιοι υπάρχει, δεν είμαι σίγουρος αν τα σύννεφα που την έχουν περικυκλώσει θα την αφήσουν να λάμψει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ