11.12.2017 10:58

«Κοινός στόχος να υπηρετήσουμε το αγαθό της υγείας»

Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της Διημερίδας με αντικείμενο «Κοινωνία και Υγεία». Κοινός μας στόχος είναι να υπηρετησουμε με όλους τους τρόπους αυτό το υπερπολύτιμο αγαθό που λέγεται Δημόσια Υγεία.

Και γνωρίζω, όπως το γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας, η τοπική κοινωνία, ότι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, από όλους τους λειτουργούς της Υγείας, διοίκηση, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Μια προσπάθεια που στοχεύει στη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας. Μια προσπάθεια κι ένα έργο που γίνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Τόσο η νησιωτικότητα της περιοχής μας, όσο και τα προβλήματα που γεννούν η κρίση και το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον είναι παράγοντες που δυσχεραίνουν την προσπάθεια αυτή.

Ωστόσο το σημείο κλειδί σ’ αυτό το πεδίο είναι ο άνθρωπος. Και οφείλω να πω ότι οι άνθρωποι του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου μας εμπνέουν εμπιστοσύνη και μας κάνουν περήφανους.

Ο δικός μας ρόλος, ως τοπικές αρχές, είναι να διασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον, οι υποδομές και ο εξοπλισμός θα επιτρέπουν στους λειτουργούς της υγείας να επιτελέσουν απερίσπαστοι το έργο τους. Ότι οι χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας θα είναι σύγχρονοι και αξιοπρεπείς για τους συμπολίτες μας που τους έχουν ανάγκη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας, προχωρούμε στην ένταξη του μεγάλου έργου της Αναβάθμισης των Κτηρίων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και του νέου εξοπλισμού τους, συνολικού προϋπολογισμού 2.448.000 €, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.  Πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλης εμβέλειας που στοχεύει ακριβώς στην παροχή υπηρεσιών υγείας με ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Επιπρόσθετα, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου θα είναι  διευθύνουσα υπηρεσία και επιβλέπουσα του έργου, του οποίου κύριος και φορέας λειτουργίας θα είναι, φυσικά, το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Έχουμε μπροστά μας λοιπόν μια μεγάλη προσπάθεια και μια μεγάλη πρόκληση: να εκτελεστεί το έργο με άψογο τρόπο, εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και να παραδοθεί στον τελικό του αποδέκτη, τη χιακή κοινωνία τους συμπολίτες μας, άρτιο και λειτουργικό.  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών της Π.Ε. Χίου, πάντα σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσκομείου, θα καταβάλλω κάθε αναγκαία προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

 

 

 

Κλείνοντας, ας μου επιτραπεί μια τελευταία επισήμανση: η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στην ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή μας είναι, εκτός όλων των άλλων, και έργο εθνικό. Συμβάλει στη συγκράτηση του πληθυσμού στα νησιά, στην αντιμετώπιση της αστυφιλίας και στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Γνωρίζω ότι έχετε επίγνωση της βαρύτητας του έργου που επιτελείτε με ευθύνη, επάρκεια και αποτελεσματικότητα και σας ευχαριστώ. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ