14.7.2017 11:49

Κοινωνική πολίτικη ΣΥΡΙΖΑ ή πολιτικός «κατσαμπλιαδισμός»;

Πριν από λίγους μήνες, με δημόσια αναφορά μας, είχαμε επισημάνει ότι, η σημερινή τραγική συγκυβέρνηση (κατά τα άλλα «αριστερή» και λίαν «αξιολάτρευτη» για τους ευπαθείς συμπατριώτες μας…) αποφάσισε να καταργήσει το επίδομα «Παιδικής Προστασίας», το επιλεγόμενο και «Επίδομα απροστάτευτων τέκνων». Το επίδομα αυτό (μόλις 50 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί) λαμβάνουν οι άγαμες μητέρες, οι διαζευγμένες μητέρες, οι χήρες μητέρες, οι άνεργες-άπορες μητέρες, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ (δηλαδή διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας- κατά τον χαρακτηρισμό της δημοσιονομικής ορολογίας) και μέχρι κάθε παιδί τους να φθάσει στην ηλικία των 16 ετών. Ξεκίνησε με άλλη μορφή το έτος 1973, καθιερώθηκε το έτος 1985 και παγιώθηκε το έτος 2002 με τον Ν. 3016/2002 (Άρθρο 27, παρ. 2).

Τότε, πριν λίγους μήνες, η Απόφαση αυτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης –περί κατάργησής του– ανακλήθηκε, υπό τις κραυγές και διαμαρτυρίες του κόσμου. Απέδωσαν, μάλιστα, την προτεινόμενη κατάργηση σε «λάθος» των υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου.

Όμως, οι πολιτικά μικρούληδες και πονηρούληδες του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν σήμερα και αφάνισαν το επίδομα Παιδικής Προστασίας, περνώντας την κατάργηση του μέσα στον Ν. 4472/19-05-2017 (τον επιλεγόμενο και «4ο Μνημόνιο»). Εκεί, λοιπόν, στο Άρθρο 57 αναφέρεται ρητά ότι, από τη δημοσίευση του Νόμου (στις 19-05-2017) καταργούνται, μεταξύ άλλων, τα οριζόμενα στην παρ. 3, Άρθρο 27 του Ν. 3016/2002. Υπάρχει δε, με άλλη αναφορά, η προτροπή, οι μέχρι σήμερα δικαιούχοι των παροχών αυτών, να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να υποβάλλουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, εάν και εφόσον το δικαιούνται. Δηλαδή, κόβουν ένα επίδομα για να σε στείλουν σε άλλη κατηγορία (με αυστηρότερα κριτήρια) που και αυτό θα έχει βραχύβια ισχύ, ώστε σε βάθος χρόνου λίγων ετών να κόψουν τα προνοιακά επιδόματα δια της πλαγίας οδού!

Έτσι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό που δεν έκανε πριν λίγους μήνες το έκανε σήμερα, διακόπτοντας τα 50 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί, όσο δηλαδή κοστίζει ένα μπουκάλι γάλα ημερησίως επί 30 ημέρες, για να μην πεθάνουν τα παιδιά από την πείνα.

Να χαρώ τη νέα αριστερά… που κυβερνά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια ημέρα και με αντίστοιχο Άρθρο, του ίδιου Νόμου, η Ελληνική Βουλή ψήφισε διάταξη με την οποία καταργείται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σε όσους εργαζόμενους-συνδικαλιστές λαμβάνουν συνδικαλιστική άδεια και επιβάλλεται για τις ημέρες αυτές οι ασφαλιστικές εισφορές τους να μην καταβάλλονται από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά από τα Σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς που ανήκουν. Προφανώς αυτό απαίτησε η Τρόικα και το αποδέχθηκε η Ελληνική κυβέρνηση. Βεβαίως, κανένας νοήμων πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί θα πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές όσων συνδικαλίζονται υπέρ του Κλάδου των (κάτι το ευγενικό, δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα) και όχι οι φορείς που ανήκουν. Στον ιδιωτικό τομέα πληρώνει ο εργοδότης κάτι τέτοιο; Ασφαλώς όχι. Γιατί η ίδια η Πολιτεία επιτρέπει την ανάπτυξη εργαζομένων δυο ταχυτήτων (ευνοημένων Δημοσίου και μη ευνοημένων ιδιωτικού τομέα); Όπως, επίσης, ποτέ κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί θα πρέπει να υπάρχουν συντάξεις Βουλευτών, Υπουργών, Νομαρχών και Δημάρχων από το 60ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι το θάνατό τους.

Κι όμως, η διάταξη αυτή, που αποτέλεσε Νόμο της Ελληνικής Βουλής και που τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε η (κατά τα άλλα λίαν συμπαθής) υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου να την ακυρώσει με Απόφασή της. Βέβαια, πως είναι δυνατόν Νόμος να καταργηθεί με Υπουργική Απόφαση, αυτό μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να μας το εξηγήσει, μιας και έχει την μαγική ιδιότητα να μετατρέπει τα «Όχι» σε «Ναι»!

Η κ. υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τις ασφαλιστικές εισφορές των εργατοπατέρων είχε τη βούληση να μην τις πληρώνουν τα συνδικάτα αλλά το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του! Τις μητέρες, που δεν έχουν χρήματα να θρέψουν τα παιδιά τους, δεν έχει την ευαισθησία και την «αριστερή καταβολή» να τις προστατεύσει; Γιατί δεν εκδίδει μια Υπουργική Απόφαση και γι΄αυτές;

Και να φανταστεί κανείς ότι όσα έπαιρνε μια άπορη μητέρα για να δώσει γάλα στο παιδί της το μήνα (50 ευρώ), έδωσε εντολή η συμπαθέστατη κ. υπουργός να καταβάλλεται για μια ημέρα (!) σε κάθε εργατοπατέρα που επιθυμεί να συνδικαλιστεί… από τον κρατικό κορβανά.

Γι΄ αυτό ο κόσμος σιχάθηκε το ΣΥΡΙΖΑ και την ψευτοαριστερά του! 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ