14.9.2017 11:13

Κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Επιμελητηρίου προτείνει ο Β. Σπανολιός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως είναι ήδη γνωστό, έχουν προκηρυχτεί εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.
Σαν, επί αρκετά χρόνια μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και συμμετέχοντας στις εργασίες του Εμπορικού Επιμελητήριου, έχω να κάνω την παρακάτω πρόταση:
Στις φετινές εκλογές όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εκλέγουν στη διοίκηση του Επιμελητηρίου να «κατέβουν» σε κοινό ψηφοδέλτιο.
Οι κύριοι λόγοι, κατά τη γνώμη μου είναι οι εξής:
- Η μαζικότερη συμμετοχή στις εκλογές, τόσο σε ψηφοφόρους όσο και σε υποψηφίους, αφού οι συνάδελφοι θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν τα πρόσωπα που θεωρούν οι ίδιοι καταλληλότερα, χωρίς να μπαίνουν στο δίλημμα να επιλέξουν ή να συμμετέχουν σε παρατάξεις, κάτι που θεωρώ ότι σε προηγούμενες εκλογές λειτουργούσε αποτρεπτικά στη συμμετοχική διαδικασία.
- Η αποφυγή πλασματικών πολώσεων, τόσο προεκλογικά, αλλά κυρίως μετεκλογικά, οι οποίες πολώσεις στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία της διοίκησης του Επιμελητηρίου.
Τα τοπικά θέματα με τα οποία ασχολείται κατά κύριο λόγο το Επιμελητήριο είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά για όλους μας, οι διαφορετικές εκτιμήσεις και προσεγγίσεις σ' αυτά είναι και πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστές και αποδεκτές, είναι βέβαιο όμως ότι ένα κάλο κλίμα στην διοίκηση βοηθάει στη λήψη σωστών αποφάσεων.
Τέλος, θα πρότεινα στη νέα διοίκηση να αξιοποιήσει όλους τους υποψηφίους, εκλεγμένους και μη, στις επιτροπές του (εμπορίου, μεταποίησης, υπηρεσιών, τουρισμού). Όλοι μας είμαστε κάπου χρήσιμοι.                 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ