16.3.2017 12:29

Κινέζικο ρολόι.... (Το ελβετικό είναι τόσο ακριβές που δεν το αντέχουμε...)

Το προσφυγικό μπορεί να εγκαταστάθηκε ως πρόβλημα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ωστόσο έδωσε την ευκαιρία στις τοπικές διοικήσεις να διαχειριστούν, με σχετική ελαφρότητα ομολογουμένως, τα όποια οικονομικά «ανταλλάγματα» παραχώρησε η Ευρώπη ως αντιβιοτικό στη βίαιη μεταβολή της καθημερινότητάς μας.

Η λέξη «διαχείριση» σηκώνει βέβαια πολλές ερμηνείες.

Από την πρώτη κιόλας μέρα οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τις πιστώσεις που αποστέλλει η Ε.Ε. στα νησιά, δια μέσου πάντα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., βρήκαν μία ευκαιρία (έτσι πίστευαν) να εξυπηρετηθούν πολλές ανάγκες.

Βρήκε κόσμος δουλειά, οι Μ.Κ.Ο. έκαναν και κάνουν τη διαχείριση, ο Δήμος κάλυπτε άλλες ανάγκες που προέκυπταν, κι όσο όλα αυτά κυλούσαν χωρίς διαμαρτυρίες και χωρίς παρατράγουδα όλα δούλευαν ως κινέζικο ρολόι.

Έτσι το παρουσιάζουν και τώρα οι ενασχολούμενοι με το θέμα. «Γιατί, βλέπεις κάπου να υπάρχει πρόβλημα που δεν το είχαμε προβλέψει;» μου είχε πει στέλεχος της δημοτικής αρχής πριν από καιρό... Όχι του απάντησα. Όλα κινέζικο ρολόι...

Με την Κομισιόν να έχει γραμμένα τα χρήματα που έχουν φτάσει στα νησιά και το λογαριασμό να κλείνει, δεν ξέρω αν με την ίδια έπαρση- άγνοια θα απαντήσουν και αύριο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ