15.3.2017 10:58

Κεντρικό λιμάνι έχουμε. Διαβάσεις πεζών;

Το κεντρικό Λιμάνι, από το Λιμεναρχείο μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρής», έχει μήκος Προκυμαίας περί τα 1300 μέτρα, 11 διαβάσεις πεζών παράλληλες  με την Προκυμαία και 13 κάθετες σ’ αυτήν. Από τις πρώτες, οι μισές είναι σχετικά ευδιάκριτες σε πεζούς και οδηγούς, από δε τις δεύτερες οι δύο στις τρεις είναι ανύπαρκτες και οι υπόλοιπες σε μέτρια κατάσταση, χωρίς πινακίδες επισήμανσης, οι περισσότερες.

Μήπως, λόγω της νέας τουριστικής περιόδου και αναμονής περισσοτέρων επισκεπτών από την γείτονα, ο νέος  πρόεδρος και η Λιμενική Επιτροπή πρέπει να προτάξουν την επαναδημιουργία όσων χρειάζονται κατά το πρότυπο των προηγούμενων δημοσιευμάτων (ανεξίτηλες-ανακλαστικές) για να αρχίσουμε να ξανακερδίζουμε την εκτίμηση των γειτόνων μας ;

Οι «ποδηλάτες Χίου» δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν –αν τους ζητηθεί- ώστε οι θέσεις των διαβάσεων να καθαριστούν με υδροβολή, να αστυνομευτούν μέχρι να στεγνώσουν, ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία, αν αποτύχουν.

Εξυπακούεται ότι οι προδιαγραφές τους πρέπει να είναι για πέντε χρόνια, με ανάλογη εγγυητική επιστολή τραπέζης από τον εργολήπτη, που θα καταπέσει υπέρ της Λιμενικής Επιτροπής σε περίπτωση αποτυχίας (αστοχίας). 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ