21.6.2015 18:36

Το κενό που άφησε πίσω του ο Αμβρόσιος είναι δυσαναπλήρωτο!

Συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες από τον αδόκητο θάνατο του Γέροντα  των Αγίων Πατέρων Αμβροσίου. Το Σάββατο τελέσθηκαν τα μνημόσυνά του από τον Μητροπολίτη Αττικής(ΓΟΧ) Χρυσόστομο και από άλλους πατέρες.Ο λαός του νησιού που θρησκεύεται τιμώντας την  σεβαστή  μνήμη του λαιοφιλούς Γέροντα Αμβροσίου, έδωσε το "παρών" κατά τρόπο εντυπωσιακό, αφού η κοςμοπλημμύρα που παρουσιάσθηκε, δεν υστερούσε διόλου εκείνης της κηδείας!
Βέβαια έλαμψαν δια της απουσίας τους οι.. εφιάλτες, όλοι εκείνοι δηλαδή που θέλησαν να βάψουν με μελανά χρώματα την τελευταία σελίδα της επίγειας ζωής του Αμβροσίου, προδίδοντας της αγάπη του, ανοίγοντας την Κερκόπορτα της Σκήτης, στους ελαφροσυνείδητους, στους αδίστακτους και στους καιροσκόπους, που κατά τα άλλα παριστάνουν τους ηθικούς και τις παρθενόπες!!!
Η ιστορία τους εχει καταγράψει ήδη στα μαύρα κατάστιχά της και πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν οι ρόλοι!

Έχουν παρέλθει σαράντα ημέρες κι όμως το κακό που έκαναν  δεν επουλώθηκε! Άνοιξαν μία πληγή η οποία  για να κλείσει θα πρέπει ορισμένοι  να ματώσουν αλλά  και  να ανοίξουμε όλα τα χαρτιά μας και να αποκαλύψουμε την ιστορία, τα πεπραγμένα και τον ρόλο όλων αυτών που ανησύχησαν μήπως και κινδυνεύσουν τα ιερά κειμήλια και τα  πολύτιμα βιβλία που υπάρχουν στην Σκήτη.
Δεν κινδυνεύει η ιστορία του νησιού και εν προκειμένω της Σκήτης των Αγίων Πατέρων, από την ανιδιοτελή αγάπη του λαού που θρησκεύευται, ο οποίος  γνωρίζει πως πηγαίνοντας στη Σκήτη θα αναπαυθεί πνευματικά, ανεξάρτητα από ημερολόγια, στείρους φανατισμούς και μισαλλοδοξίες!
Η ιστορία του νησιού και τα ιερά κειμήλια κινδυνεύουν από την αδιαφορία, τη κακότητα και την ασχετοσύνη αυτών που κατέχουν, χωρίς να το αξίζουν, θέσεις σημαντικές και  επίζηλες και
παίρνουν αποφάσεις και δίνουν εντολές χωρίς προηγουμένως  να σκεφθούν σοβαρά όλες τις παραμέτρους!
Το σφράγισμα κτισμάτων της Σκήτης των Αγίων Πατέρων πριν να οδηγηθεί ο Γέροντας Αμβρόσιος στην τελευταία του κατοικία ήταν μία πράξη ανόητη και εμπαθής, στερούμενη αγάπης και κατανόησης!
Όσοι ανήκουμε στην  εκκλησία μας και ακολουθούμε  της Κείνου ρήμασι, ευαγγελιζόμαστε Χριστό και καταγγέλουμε την αγάπη Του.  Δεν επιτρέπεται να μας καθοδηγούν  αλλότριες δυνάμεις και να κατευθύνουν τα θέλω μας ταπεινά ένστικτα!
Αν ο Αμβρόσιος αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε  από το λαό του νησιού μας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ήταν γιατί πρώτα  ο ίδιος για αγάπη μιλούσε και αγάπη ποιούσε!
Ο Αμβρόσιος ήξερε να ακούει τον ανθρώπινο πόνο και με εκείνο τον ξεχωριστό  και καλοσυνάτο τρόπο που είχε να γίνεται γητευτής και να επουλώνει πληγές!
Το περίεργο είναι οτι αυτά τα ευεργετικά του χαρίσματα τα εγνώριζαν από πρώτο χέρι και οι εφιάλτες της μνήμης Του και ομως δεν εκάμφθησαν! Έπραξαν την ανοσιούργημά τους χωρίς ουδεμία αναστολή!
Και το χειρότερο όλων είναι μία πληροφορία που έφτασε τελευταία σε μας και η οποία δείχνει μέχρι κεραίας οτι η ιταμότητα δεν έχει  πολιτικό χρώμα αλλά ανθεί και φυτρώνει σαν το ζιζάνιο παντού!

Ο άνθρωπος, λέει που όπλισε τα χέρια του οικείου Μητροπολίτη Μάρκου με το θράσος που απαιτείτο για να δώσει τέτοιες εντολές για σφράγισμα ήταν αιρετός άρχοντας του νησιού, ο οποίος μάλιστα "ειρήσθω εν παρόδω", γεύτηκε την καλοσύνη και την ανοχή του Γέροντα Αμβροσίου και δαπάνησε-- χωρίς τα πώς, γιατί και για ποιό λόγο που λέγονται συνήθως-- περί το εξάμηνο, εντρυφώντας στην Βιβλιοθήκη της Μονής και καταγράφοντας ηλεκτρονικά τον πλούτο των βιβλίων που υπάρχουν σε αυτήν! Μάλιστα αντίγραφο της καταγραφής αυτής διαθέτει σε στικάκι και ο ίδιος!
Αν ήθελαν πράγματι να διασφαλίσουν, όπως διατείνονται, τον πλούτο των βιβλίων αυτών που εμπεριέχονται στην Μονή, αρκούσε να δώσουν το αντίγραφο αυτό και να πούν ρητά και κατηγορηματικά,εδώ περιγράφονται όλα τα υπάρχοντα της Βιβλιοθήκης, αν κάτι λείψει από αυτά, τότε πρόκειται σίγουρα περί κλοπής!

Προτίμησαν όμως τον άλλο δρόμο τον πιο θορυβώδη και εντυπωσιακό, πατώντας πάνω σε παλιές φιλίες και αναποδογυρίζοντας αγάπες και αισθήματα.Το να δίνεις από θέση ισχύος εντολές και να σφραγίζεις κάτι που δεν σου ανήκει, προκαλεί μία ερμαφρόδιτη ταραχή  που όταν είσαι και ανέραστος καθίσταται συναίσθημα πρωτόγνωρο!
Πιστεύω οτι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και θα ξαναμπεί η Σκήτη στην συνήθη τροχιά της!
Ενα είναι βέβαιο: το κενό που άφησε πίσω του ο Αμβρόσιος είναι δυσαναπλήρωτο! Οι διάδοχοί του όποιοι και αν είναι, δεν θα μπορέσουν ποτέ  να φθάσουν τον Αμβρόσιο στα χαρίσματα- δώρα του Θεού, που διέθετε και να επαναφέρουν την Σκήτη στην παλαιά αίγλη της!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ