17.6.2014 15:41

Το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα στην Ελλάδα κι αλλού

Στέκεται στη γωνιά του δρόμου με απλωμένο το ποτηράκι και μια πινακίδα που γράφει: ‘’Πεινάω’’.  Είναι και ο διαβάτης που προβληματίζεται αν λέει αλήθεια. Τι με νοιάζει εμένα... αν όμως λέει την αλήθεια;  Δεν βαριέσαι, όλοι τώρα έχομε το ‘’κατώτατο εγγυημένο εισόδημα’’.  Αυτό θα είναι μέχρι 350. Πάνω στη βάση αυτή θα κτίζουμε κατά τον εργασιακό μας βίο την επιπλέον σύνταξη ανάλογα με τις δικές μας ικανότητες, μια ‘’δίκαιη’’ αντιμετώπιση δηλαδή.  Και αν κατά τον εργασιακό μας βίο ό μη γένοιτο κουλαθήκαμε ή κουτσαθήκαμε ή χρεοκοπήσαμε η αποβλακωθήκαμε και δεν μπορέσαμε, τότε θα πάρομε τα 350 τότε θα βγούμε με το ποτηράκι και την πινακίδα; Τότε θα έρθει ο φιλάνθρωπος (αν έρθει) να ανέβει στο βάθρο του και εμείς από κάτω με καταβαραθρωμένη την ανθρώπινη υπερηφάνεια  θα δεχθούμε την ελεημοσύνη.  Όμως στις πολιτισμένες  χώρες ξεπέρασαν ακόμη και την Χριστιανική εντολή  που προτρέπει στην  ελεημοσύνη.

             Εκεί δεν εμπιστεύονται την ευζωία και την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων στην φιλανθρωπία, και όταν κάποιος μιλήσει γι’ αυτήν τον κοιτάζουν οι άλλοι περίεργα.  Εκεί το εγγυημένο εισόδημα καθορίζεται από επιτροπή ενδυματολόγων διατροφολόγων και οικονομολόγων που καθορίζουν τα αναγκαία για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Εκεί δεν υπάρχει  η δαιδαλώδης και ευάλωτη στη διαφθορά διαδικασία των  ενσήμων αλλά η σύνταξη πληρώνεται από ενιαίο φορέα που αντλεί τα έξοδά του από την κρατική φορολογία. Εκεί η σύνταξη είναι αυξομειούμενη με ανώτατο όριο έστω τα  1000  δολ. Π.Χ προσωπικό εισόδημα συνταξιούχου 700 ευρώ συν 300 από σύνταξη, ή προσωπικό 100 συν 900 από σύνταξη και για προσωπικό πάνω από 1000 αυτή μηδενίζεται γιατί ο συνταξιούχος μπορεί να ζήσει με τις δυνάμεις του. Η σύνταξη λοιπόν αυξομειώνεται ανάλογα με την αυξομείωση του προσωπικού εισοδήματος. Εκεί ο αδύνατος δεν αφήνεται στην όρεξη της φιλανθρωπίας  αλλά  κανένας δεν σε εμποδίζει ως ικανότερος να έχεις ένα εκατομ. αυτοσυνταξιοδότηση από ενοίκια ομόλογα κ.λ.π. Έτσι ο συνταξιούχος ασχολείται με τα χόμπυς του και αφήνει την θέση του σε κάποιον νεότερο πατάσσοντας έτσι την ανεργία για να μην εργάζεται ο παππούς και αργεί ο εγγονός. Συμπερασματικά λοιπόν με το παρόν σύστημα κάποιοι και όχι λίγοι αφήνονται στη μοίρα τους.

             Πλούσιες χώρες είναι αυτές που εφαρμόζουν αυτή τη συνταξιοδότηση και είναι ποιο πλούσια η χώρα μας με την γεωργία, τον τουρισμό τον πολιτισμό την παραδεισένια της μορφή, τον ύφαλο και υπόγειο πλούτο της,  Όταν ο πλούτος αυτός ανήκει στη χώρα,  η δραχμή θα γίνει ισχυρότερη από το ευρώ.  Χρειάζεται ο πληθυσμός να αποκτήσει τις αρχές της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ομόνοιας και να σκοτώσει το τέρας της ’’αλάθητης γνώμης’’. Χρειάζεται επίσης πριν  την έξοδο από το ευρώ που μας τσάκισε να έχει έτοιμους συμμάχους (που υπάρχουν) για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες μετά την έξοδο και να πληρωθούν αργότερα από την συνεκμετάλλευση του Εθνικού πλούτου της χώρας μας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ