17.10.2019 14:19

Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

37 χρόνια το ΚΕΘΕΑ λειτουργεί με ένα εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο που με τις πλάτες των εργαζομένων και των εθελοντών του δίνουν ακατάπαυστα διέξοδο σε συνανθρώπους μας, που το σύστημα και μέρος της κοινωνίας τους θεωρεί ‘’τελειωμένους’’. Αυτό το ΚΕΘΕΑ λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει στο μάτι. Με την ’δημοκρατική’’ Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου επιχειρεί να αλλάξει την οργάνωση και την διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, και να διορίζει εκείνη το Διοικητικό Συμβούλιο, δίνοντας φυσικά και μισθό! 

Ενοχλεί, προφανώς ο τρόπος λειτουργίας του, και επιχειρούν να βάλουν χέρι στο ΚΕΘΕΑ, θέλουν άραγε το καλό των χιλιάδων εξυπηρετούμενων; Φυσικά και όχι θέλουν την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν θεραπείας της εξάρτησης, με απώτερο στόχο την είσοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο της δημόσιας υγείας. Μήπως ονειρεύονται ότι πάνω στις ζωές των συνανθρώπων μας θα καταχραστούν πιθανά κονδύλια; Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.  

Ειδικά εδώ στην Χίο, που δόθηκε τόσος αγώνας, να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και οι παθογένειες της τοπικής κοινωνίας, το ΚΕΘΕΑ πρέπει να συνεχίσει το έργο του, με την υπάρχουσα μορφή. Το ΚΕΘΕΑ και κάθε τέτοια δομή δεν είναι κουμπαράς ΕΣΠΑ, δεν είναι δημόσιο έργο, είναι το σπίτι, η αγκαλιά σε όσους το έχουν ανάγκη. Είναι ο χώρος που οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές προσφέρουν βοήθεια και ζεστασιά στους ‘’τελειωμένους’’ της κοινωνίας. Κάτω λοιπόν τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ!  

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ