25.11.2014 19:27

Κάθε εμπόδιο για καλό

Η πρόσφατη ίδρυση τμήματος τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και ο ενταφιασμός ανάλογης έμπρακτης υπόσχεσης της πολιτείας (προεδρικό Φ.Ε.Κ) προς τη Χίο, μας δείχνουν πολλά που πρέπει να εκτιμήσουμε και να συναποφασίσουμε, αν θέλουμε να γίνει κάποτε κάτι σημαντικό που θα οδηγήσει τον τόπο σε λεωφόρους ευημερίας και ανάπτυξης.

Σε κατάλληλη συγκυρία (πιθανολογούμενων των εκλογών σε μικρό διάστημα) με τον υπουργό παιδείας να είναι έτοιμος να συναινέσει σε αιτήματα αναβάθμισης της εκπαίδευσης στο νησί, ένα υφυπουργό Χιώτη στην κατάλληλη θέση και το Δήμο Χίου προικισμένο από προγονική κληρονομιά με ένα χώρο ιδανικό για ανάπτυξη πολλαπλών συμβατών δραστηριοτήτων -την περιοχή του Θόλους- σημαντικότατου μεγέθους , είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει η πορεία υλοποίησης  του συνολικού σχεδιασμού που περιγράφηκε πριν λίγες ημέρες, η συνδιαμόρφωση σε  εκπαιδευτική, επιχειρηματική και κοινωνική βάση του αιτήματος αναβάθμισης  της ανώτερης και ανώτατης τοπικής ναυτικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας. Η τελευταία σε συνδυασμό με την  εργασία και συνεργασία που θα προσφερθεί , θα οδηγήσει το νησί συνολικά σε τελείως διαφορετική τροχιά από αυτή στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, δηλαδή της σταθερής οικονομικής καθίζησης.

Όσα γράφονται δεν έχουν  σκοπό να μειώσουν τον τουρισμό, τη μαστίχα και την μεταποίηση  εσπεριδοειδών που πρέπει να διατηρηθούν και να επαυξηθούν στο μέτρο του δυνατού, αλλά να δώσουν την αίσθηση του διαφορετικού οικονομικού επιπέδου που θα μας ανεβάσει η επανίδρυση της ναυτικής επιχειρηματικότητας  στη Χίο, όπως συνέβαινε πριν την εποχή του ατμού. Σήμερα είμαστε στη εποχή της παγκοσμιοποίησης και της εκμηδένισης των αποστάσεων λόγω της τεχνολογίας και της οργάνωσης των ναυτιλιών επιχειρήσεων. Αν συνεργασθούν ειλικρινά και πατριωτικά, ο δήμος, η πολιτεία, η εκπαίδευση, ο Χιώτικος επιχειρηματικός ναυτιλιακός  κόσμος με τα στελέχη του και η τοπική κοινωνία με τους φορείς και τους πολίτες το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Προϋπόθεση: Να μην επιτρέψουμε να πέσει σε στείρες  κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές εμμονές. Οφείλουμε ΌΛΟΙ να διαθέσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σαν προσφορά προς τις επόμενες γεννιές.

Ας μην λησμονούμε ότι  το φράγμα  Κόρης γεφύρι και η χωροθέτηση των Χ.Υ.Τ.Α ξεκόλλησαν και προχώρησαν από λίγους συμπολίτες ασχέτως των μετέπειτα εμπλοκών και καθυστερήσεων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ