Άποψη

17/4/18 21:24

τελ. ενημ.: 17/4/18 21:25

Κάποιοι μας ακούν. Εμείς γιατί δεν φωνάζουμε;

Αυτά δεν γίνονται. Κανένα ανώτατο δικαστήριο δεν θα ανατρέψει διακρατικές συμφωνίες τόσο μεγάλης σημασίας, ακούγαμε τόσο καιρό από τους απολογητές του συστήματος και τα κυβερνητικά ή δημοτικά παπαγαλάκια. Κι ήρθε το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ να τους εκθέσει.

Ούτε αυτά γίνονται, λένε ακόμα όσοι επιμένουν ότι είναι λάθος η διασύνδεση του προσφυγικού με αντισταθμιστικά οφέλη για τα νησιά απευθείας από την Ευρώπη. Κι ήρθε ο κοινοτικός Επίτροπος Μοσκοβισί να αναγνωρίσει ότι η Ευρώπη οφείλει στα νησιά αλλά δεν έχει λάβει αιτήματα στήριξης τους.

Το … ποίημα του «δεν γίνεται» καθήλωσε τόσο καιρό το διεκδικητικό πλαίσιο που θα όφειλαν οι κοινωνίες των νησιών να διακινούν σε όλα τα φόρα. Τους στέρησε την έγκαιρη λύτρωση από το προσφυγικό και από πόρους που δικαιούνταν για το βαρύτατο τίμημα που έχουν πληρώσει και εξακολουθούν και σήμερα να καταβάλουν.

Φτάσαμε στο σημείο την αξιοπρέπεια μας να την υπερασπίζονται οι δικηγορικοί σύλλογοι του Αιγαίου, όταν οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι απολαμβάνουν τη μακαριότητα του «δεν γίνεται». Ένα πράγμα δεν γίνεται, κύριοι. Να μας εκπροσωπείτε επάξια. Είσαστε ολίγιστοι για αυτές τις περιστάσεις.

Σχόλια: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση