8.12.2016 14:18

Ας κάνουμε όλοι λίγο ακόμα υπομονή

Σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα του Πολίτη με τίτλο "Πλεόνασμα στα ανταποδοτικά αλλά καμία μείωση τελών προς το παρών " έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Πρώτα πρώτα ο προϋπολογισμός του έτους 2017 της Υπηρεσίας Καθαριότητας που μόλις χθές ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ισοσκελισμένος, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα.
Είναι γεγονός ότι μετά την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, υπάρχει μια αύξηση εσόδων της τάξεως των 700.000 ευρώ. Ήθελα όμως να θυμίσω σε όλους τους Δημότες ότι το Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε, η Υπηρεσία είχε ένα ελλειμματικό προϋπολογισμό κατά 400.000 ευρώ και η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού είχε φύγει από τα ανταποδοτικά τέλη,πράγμα που σημαίνει ότι αφαιρούσε από τα τακτικά έσοδα του Δήμου το ποσό των 250.000 ευρώ.
Σήμερα με τον καθορισμό του ύψους των ανταποδοτικών που ψηφίσαμε, οι δαπάνες που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου έχουν επιστρέψει στα ανταποδοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι τα 250.000 ευρώ μπορεί ο Δήμος να τα χρησιμοποιήσει κάπου αλλού,πάλι προς όφελος των Δημοτών. Έτσι καλύψαμε και το οικονομικό κενό που άφηνε τόσα χρόνια να συσσωρεύεται η προηγούμενη Δημοτική αρχή και που σίγουρα κάποια στιγμή θα οδηγούσε στην τραπεζική δανειοδότηση του Δήμου με γνωστά σε όλους αποτελέσματα (βλέπε οικονομική κατάσταση κράτους).
Δεν αναφέρεται βέβαια πουθενά στο άρθρο ότι με τη σωστή διαχείριση των οικονομικών που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια ανανεώσαμε το στόλο των απορριμματοφόρων,αγοράσαμε μια μεγάλη ποσότητα οικιακών κάδων και κατασκευάσαμε το σταθμό μεταφόρτωσης, ο οποίος πρέπει να κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας, για να δούμε αν τα οικονομικά στοιχεία που έχουμε προβλέψει, θα επιβεβαιωθούν και στην πραγματικότητα.
Όσον αφορά τη μείωση των ανταποδοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι τρίτεκνοι και οι μακροχρόνια άνεργοι, η Υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνά της για το πόσο μπορεί να κοστίσει αυτό στον προϋπολογισμό της και να είστε σίγουροι ότι όταν ολοκληρωθεί, θα προχωρήσουμε στην ένταξη αυτών των κατηγοριών στο μειωμένο τιμολόγιο. 
Αν όλοι κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα και ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, είμαι σίγουρος ότι θα έρθει και το επιθυμητό σε όλους αποτέλεσμα της μείωσης των ανταποδοτικών τελών.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ