5.1.2018 11:29

Κανένα πόστο δεν μένει ακάλυπτο, παρά τις μετακινήσεις νοσηλευτών

Σε απάντηση της καταγγελίας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας με ημερομηνία 29/12/2017: Σας γνωστοποιώ, ως Διοικήτρια του Γ.Ν. Χίου και σαν εν σπέρματι εργάτης στο χώρο της υγείας, πως το Νοσοκομείο μας πρέπει να λειτουργεί σε κλίμα συντονισμένης προσπάθειας του προσωπικού, να εκτιμάται το κόστος και το όφελος των θέσεων εργασίας με σκοπό την αντανάκλαση σε βάθος της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Η συντονισμένη ομαδική προσπάθεια είναι η απάντηση που μπορεί να δοθεί στις υποτιθέμενες μετακινήσεις προσωπικού που έχετε στη διάθεσή σας από καταγγελία του Νοσηλευτικού προσωπικού. Η σωστή στελέχωση, η αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσωπικού είναι θέμα επιστημονικής γνώσης σ΄ ένα καλά οργανωμένο διοικητικό περιβάλλον. Κανένα πόστο δεν έχει μείνει ακάλυπτο και εάν γινόταν αυτό θα ήταν αδυναμία των Διευθύνσεων που διαχειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό. Εμείς και όλες οι διευθύνσεις δεν έχουμε αυτή την αδυναμία και υπάρχει η διαδικασία του ευδόκιμου διαλόγου μεταξύ Διοικήτριας, διευθυντών και προσωπικού.

Όσο αφορά τη λειτουργία του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου επιβάλλεται να αναφερθώ στην επιστημονική πλευρά της πραγμάτωσης μεγάλου αριθμού εξετάσεων από εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς. Μέχρι το τέλος του 2017 πραγματοποιήθηκαν περίπου 650 ιστολογικές εξετάσεις. Για λόγους αναβάθμισης και τοποθέτησης σύγχρονων απαγωγικών μηχανημάτων στο εργαστήριο που θα εξασφάλιζε την αρτιότερη λειτουργία του, παρέμεινε ένα χρονικό διάστημα κλειστό. Το Παθολογοανατομικό εργαστήριο δεν είναι ένα απλό εργαστήριο αλλά ένα εξειδικευμένο τμήμα που χρησιμοποιεί διαλύματα αυξημένης αντικειμενικής δυσκολίας, π.χ. φορμόλη για τη διατήρηση βιολογικών δειγμάτων κ.τ.λ., οπότε το κύριο μέλημα της Διοίκησης αλλά και του προσωπικού του εργαστηρίου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, η ασφάλεια των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση η υποβάθμιση της προσπάθειας της λειτουργίας του. Το Παθολογοανατομικό εργαστήριο λειτουργεί κανονικά, όμως δεν δύναται να πραγματοποιηθούν εξετάσεις ανοσοϊστοχημικές και ταχείες βιοψίες.

Τελειώνοντας, σας κάνω γνωστό και σε εσάς αλλά και στους αναγνώστες σας, την προθυμία και την ευθύνη του Νοσοκομείου που έχει απέναντι στην κοινωνία, πως θα ήταν επιθυμητό κάθε δυσαρέσκεια και καταγγελία των συμπολιτών μας να την καταθέτουν στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών – Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας, ή ακόμη και σε εμένα προσωπικά. Το Γραφείο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Διοίκησης σε σημείο που φέρει σχετική σήμανση.

Εγκάρδιες ευχές για δια βίου Υγεία, καλή και δημιουργική χρονιά.    

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ